Crna hronika

Podignuta optužnica protiv Dragoja Baošića zbog ubistva Jovana Kosaća

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Bjelopoljca Dragoja Baošića (29) zbog ubistva Jovana Kosaća (28) iz Herceg Novog, a osim za ovaj zločin Baošić će odgovarati i za nedozvoljeno držanje oružja, potvrđeno je Portalu Analitika u tužilaštvu.
Podignuta optužnica protiv Dragoja Baošića zbog ubistva Jovana Kosaća
Portal AnalitikaIzvor

Kosać je ubijen 14. septembra prošle godine na vratima diskoteke „Casa“ u Herceg Novom, u kojoj je radio kao obezbjeđenje. Ubistvu je prethodila tuča Kosaća i braće Dragana i Stanka Bigovića, kojima on nije dozvolio da uđu u diskoteku, jer je to bio nalog gazde. Baošić je bio u društvu sa Bigovićima i, kako se sumnja, ispalio je smrtonosne hice u Kosaća.

Nakon zločina Bigović  i Baošić su pobjegli. Baošić je uhapšen osam dana kasnije, 22. septembra u šumi u zaleđu Risna.

Na saslušanju pred tužiocem branio se ćutanjem.

Ovaj zločin digao je na noge građane Herceg Novog zbog činjenice da je Kosać bio uzoran mladić, sportista kojeg su svi u gradu voljeli, a da je osumnjičeni za njegovo ubistvo povratnik koji je već bio u zatvoru zbog teških krivičnih djela. Javnost je bila pogotovo ogorčena što je tako opasna osoba bila naoružana.

U Herceg Novom danima su organizovani protesti nakon zločina, pa i pošto je Baošić uhapšen, jer su porodica Kosać, ali i građani Novog, od nadležnih tražili da se uhapse i Baošićevi pomagači, odnosno braća Dragan i Stanko Bigović.

Tužilaštvo je u oktobru podiglo optužnicu protiv Dragana Bigovića (23), a sudski postupak u kojem mu se sudi za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, u toku je u Osnovnom sudu u Herceg Novom. On je negirao da je pomogao Baošiću da pobjegne nakon što je ovaj počinio zločin.

 

 

Portal Analitika