Zanimljivosti

Greške koje pravimo za doručak

Postoje sukobljena istraživanja i stavovi o tome da li je doručak obavezna jutarnja rutina. Bez obzira šta ste čuli ili pročitali uvijek je bolje prvo doručkovati, a onda nastaviti sa svakodnevnim obavezama.
Greške koje pravimo za doručak
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ako mislite da ste tokom noći i sna odmarali vaš organizam, griješite. Mozak se nikada “ne gasi“ kao ni vaše tijelo. Tokom noći se i dalje crpi energija. Ljudi propuštaju doručak i raznoraznih razloga, ali najčešći je nedostatak vremena.

Evo neke od grešaka koje pravimo ujutru, kada ustanemo.

Ne doručkujemo: Preskakanje doručka iz bilo kojeg razloga je prva jutarnja greška koju ne bi trebalo da ponavljate. Ukoliko nemate vremena za spremanje doručka, najbolje rješenje je da ga pripremite prethodno veče prije nego što odete na spavanje. Na kraju krajeva pahuljice i mlijeko (sok ili čaj) su najjednostavnije rješenje i ne oduzimaju mnogo vremena.

Prejedanje za doručak: Naravno da doručak ne treba da dugo traje, ali to ne znači da treba da jedete kao da niste jeli danima. Zdrav obrok je obavezan, ali nema potrebe da se prejedate. Težak doručak može teštko pasti za stomak i otežava varenje.

Isti doručak svakog jutra: Pahuljice i mlijeko svakog jutra jesu utjeha u smislu da se hranite zdravo, ali ne treba ih konzumirati baš svakog jutra. Ne samo što ne unosite i ostale neophodne materije, već i brzo dosadi.

Zalivanje sokom ili vodom: Hranu je potrebno sažvakati, a ne samo progutati. “Žvaći, ne gutaj“, je opomena koju ste sigurno barem jednom u životu dobili od svojih roditelja. Gutanje nikako nije preporučljivo kao ni zalivanje tečnošću. Može teško pasti za stomak i varenje.

Jedenje usput: Pored toga što možete da ispustite svoj doručak u brzini i isprljate se, ovakav način konzumacije doručka oduzima dosta energije i uskoro ćete ponovo ogladnjeti.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.