Politika

JUŠKOVIĆ: DSJ čvrsto ostaje u sastavu Demokratskog fronta

Član predsjedništva Demokratske stranke jedinstva Nebojša Jušković najavio je danas da Demokratska stranka jedinstva „čvrsto ostaje u sastavu Demokratskog fronta“, kao njegov ravnopravni činilac, piše portal in4s.net.
JUŠKOVIĆ: DSJ čvrsto ostaje u sastavu Demokratskog fronta
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Time, kako navodi Jušković u izjavi za javnost, stranka i dalje nastavlja da baštini ideju njenog osnivača dr Zorana Žižića, beskompromisno se obračunavajući sa korupcijom, kriminalom i NATO propagandom, a posvećeno radeći na kreiranju države socijalne i klasne pravde, uvijek stojeći uz bratsku Rusiju.

„Predsjednik Žižić je uveo Demokratsku stranku jedinstva u Demokratski front isključivo zbog ideje nacionalnog pomirenja svih u Crnoj Gori, kako bi se tako ujedinjeni izborili za demokratiju, vladavinu prava i svrgavanje režima Mila Đukanovića“, navodi se u njegovoj izjavi i podsjeća da Žižić „nije u DF ušao ni zbog jednog pojedinca, najmanje zbog onih sa kojima je imao različite poglede oko budućnosti Savezne Republike Jugoslavije početkom devedesetih, kao i oko budućnosti zajedničke države“.

Žižić je našu stranku uveo u Demokratski front zato što je ova asocijacija bila garancija objedinjavanja svih zdravih opozicionih snaga, što je neophodni uslov za smjenu vlasti u Crnoj Gori“, navodi Jušković u izjavi i zaključuje:

„Da smo na pravom putu, koliko god on bio težak i pun izazova, pokazalo se i na izborima, koji su na žalost brutalno pokradeni. Odlazak pojedinaca iz DF smatramo neodgovornim činom koji bez ikakve dileme ide na ruku režimu koji na ovakav način učvršćuje svoju posrnulu poziciju“.

Izvor i foto: in4s.net

Portal Analitika