Politika

Milić-Štajnaker: Postoji prostor za produbljivanje ekonomske saradnju Crne Gore i Njemačke

Postoji dovoljno prostora i mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje Njemačke i Crne Gore u mnogim oblastima, imajući u vidu dobre i sadržajne bilateralne odnose dvije zemlje, kazao je lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić tokom sastanka sa njemačkom ambasadorkom Gudrun Elizabet Štajnaker, saopšteno je iz SNP-a.
Milić-Štajnaker: Postoji prostor za produbljivanje ekonomske saradnju Crne Gore i Njemačke
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Zajednički nam je interes da se takva saradnja unaprijedi i konstantno razvija u cilju jačanja administrativnih i ekspertskih kapaciteta Crne Gore u oblasti vladavine prava i funkcionisanja pravosudnih organa. Podrška i konkretna institucionalna saradnja naše zemlje sa Njemačkom u prevazilaženju mnogobrojnih izazova sa kojima se suočava naša zemlja i podrška reformama koje sprovodimo, od  važnosti su za ukupan progres Crne Gore, ali i za stabilnost ukupnog regiona. Od izuzetnog je značaja jačanje ukupne sigurnosti i bezbjednosti u Evropi“, kazao je Milić.

On je istakao bitnim i projekte koji omogućavaju mladima iz Crne Gore, kao i privrednicima da se usavršavaju u Njemačkoj.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o spornim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine, koja se moraju riješiti u cilju boljeg pregovaranja Crne Gore u poglavlju 27 sa Evropskom unijom, ali i privlačenja većeg broja turista tokom cijele godine.

"Od ključne važnosti za Crnu Goru je i rješavanje pitanja odlaganja čvrstog otpada i deponija“, saglasili su se sagovornici.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Da oprostite,ali ova velja...
25.03.2015. 09:41

...sala asocira na đačku menzu po osnovnim školama u doba "seckog komunizma"? Uči,uči,Miliću-sve ono što si preskakao na Vir--u vakat koje te je "preskočio"?

0
0