Svijet

Konobari na kruzeru uhvaćeni s više od 15 kilograma čistog kokaina

Hrvatski državljanin uhapšen je u Buenos Airesu nakon što su argentinski policajci kod njega pronašli 15,3 kilograma kokaina izuzetno visokog stepena čistoće.
Konobari na kruzeru uhvaćeni s više od 15 kilograma čistog kokaina
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Uhapšeni Hrvat član je posade kruzera Splendor of the Seas kompanije Royal Caribbean International, a osim njega uhapšen je i Čileanac s australijskim pasošem. Obojica su radili kao konobari. Istraga će pokazati čiji je kokain bio, a zasad argentinski mediji pišu da je droga trebala biti prokrijumčarena i prodata u Evropi.

Akcija hvatanja krijumčara sprovedena je dok je veliki kruzer bio usidren u luci u Buenos Airesu. Prema službenom saopštenju, akcija je sprovedena u dva dijela.

Najprije su tamošnji istražitelji kod dvojice osumnjičenih pronašli četiri paketa kokaina. Nosili su ih na brod tako što su ih pričvrstili na tijelo ispod odjeće. Nakon što su policajci saznali u kojoj brodskoj kabini ta dva člana posade imaju smještaj, doveli su pse tragače i pretragom pronašli još deset paketa, koji su redom pozitivno reagovali na narkotest.

Splendor of the Seas stigao je u Buenos Airesu prošlog ponedjeljka iz Punta del Este, a trebao je isploviti za Brazil, nakon čega je preko Atlantika trebao otploviti u Evropu.

Zaplijenjeni kokain bio je skriven u ruksaku u sobi dvojice uhapšenih, a svaka je komprimovana “cigla” bijelog praha bila brižljivo omotana s nekoliko slojeva vodonepropusnog papira.

U uličnoj preprodaji u Evropi vrijednost zaplijenjenog kokaina, prema pisanju argentinskih medija, premašuje milion eura.

Izvor i foto: jutarnji.hr

Portal Analitika