Košarka

ŠĆEPANOVIĆ: Očekujem i u finalu duel Budućnosti i Partizana

Legenda crnogorske košarke i prvi kapiten naše reprezentacije, Vlado Šćepanović, ocijenio je u razgovoru za Portal Analitika da je ekipa Budućnosti oduševila sve ljubitelje košarke u nedjelju, sjajnom partijom i pobjedom u „Morači“, i da bi u finalu plej-ofa ABA lige volio da vidi podgoričkog šampiona i beogradski Partizan.
ŠĆEPANOVIĆ: Očekujem i u finalu duel Budućnosti i Partizana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Budućnost je napravila veliki posao i zasluženo su završili na drugoj poziciji ABA lige, jer su praktično od početka lige bili na toj poziciji i na tome im treba čestitati - kazao je Šćepanović za Portal Analitika i dodao:

- U polufinalu ih očekuje Cedevita. Sigurno da su tom pobjedom protiv Partizana izabrali, donekle, lakšeg protivnika, ali to ne znači da će biti lako. Cedevita ima ozbiljnu ekipu, sa ozbiljnim budžetom, ozbiljnim igračima i trenerom i sigurno nas očekuje veoma zanimljiva serija, gdje ćemo da se nagledamo dobre košarke - govori Šćepanović.

Košarkaški stručnjak koji je sa uspjehom nekada branio boje i Budućnosti i Partizana, za naš portal navodi da blagu prednost u prvom polufinalu (Budućnost VOLI - Cedevita) daje ekipi Budućnosti.

- Prednost, normalno, dajem ekipi Budućnosti, koja ima prednost domaćeg terena i samom utakmicom protiv Partizana pokazali su i dokazali da su ekipa za velika djela, i da mogu doći do željenog rezultata - a to je plasman u Euroligu. To bi bio fenomenalan uspjeh, da poslije toliko godina Budućnost opet igra u ovom elitnom takmičenju - pojašnjava Šćepanović.

Komentarišući drugi polufinalni par (Partizan - Crvena zvezda), Šćepanović ističe da očekuje veliku, neizvjesnu, borbu u svakoj utakmici i dodaje da ga ne bi iznenadilo da na poslijetku Partizan izbori finale.

- Što se tiče drugog polufinalnog para, vječitog derbija između Partizana i Crvene zvezde, tu se očekuje velika borba u svakoj utakmici. Poznato je kad igraju ova dva tima što to znači. Zvezda je ove godine dominantno ostvarila prvu poziciju, ali sigurno da su dobili najtežeg mogućeg protivnika po njih u ovom trenutku i tu su praktično sve karte otvorene. Čeka nas veoma neizvjesna serija, gdje je Zvezda došla do protivnika koji u polufinalu jedino može da je izbaci. Jer, znate, kad igraju Zvezda i Partizan to je potpuno drugačija utakmica, nego kad Zvezda igra sa bilo kim drugim. Tu blagu prednost ima Zvezda, jer igra utakmicu više pred svojim navijačima, ali sa druge strane, Partizan je pokazao u Podgorici da je u pravom ritmu i dobroj formi i sa novim plejmejkerom koji će se još više uigrati sa ekipom do 14. aprila, mislim da će biti veoma neizvjesno. Mada, ne bi me iznenadilo da Partizan uđe u finale, i da tamo igra sa ekipom Budućnosti, pa da se oba tima plasiraju u Euroligu.  

Šćepanović ne krije da je još uvijek pod utiskom košarkaškog spektakla, koji su prvotimci Budućnosti i Partizana priredili prisutnima u prepunoj dvorani SC „Morača“, u nedjelju.

- Gledao sam meč u „Morači“ sa uživanjem. Odavno se ovako dobra košarkaška predstava nije vidjela u Podgorici. Očekivao sam tvrdu i tešku utakmicu, ali su i mene prijatno iznenadili. Individualni kvaliteti nekih igrača, pogotovo Kuka i Rejnoldsa, te Darka Planinića, doveli su do toga da košarka bude prelijepa. I igrači Partizana su imali odlične poteze, Pavlović, Milosavljević, novi plej Akonjon, tako da, ponavljam, to su igrači koji su svojim individualnim kvalitetima doprinijeli da utakmica između Budućnosti i Partizana bude prelijepa za gledanje i bude na pravom evroligaškom nivou. Za takve mečeve se vrijedi pomučiti doći do ulaznice - govori Šćepanović.

Budućnosti od sjutra predstoje mečevi u okviru domaće Super lige, dok su polufinalni okršaji plej-ofa ABA lige na programu 14. i 15. aprila u Podgorici. Šćepanović komentarišući najavljeni duel sa Cedevitom smatra da Budućnost ne smije da dozvoli da izgubi na svom parketu.

- Kad je u pitanju taj meč sa Cedevitom, prednost domaćeg terena je mnogo bitna. Budućnost ne smije da dozvoli da izgubi na svom parketu. Što se same igre tiče, sigurno da „plavi“ moraju da odigraju na manji broj poena i tvrđu utakmicu, znajući da je Cedevita ekipa koja više igra ofanzivno i koja igra napadački. Budućnost sa te strane mora da obrati pažnju i da ih svede na što manji broj poena. Iako su oba puta izgubili identičnim rezultatom, to ništa da znači, jer potpuno su druge utakmice sad u plej-ofu, i u punoj „Morači“, pred svojom publikom, Budućnost ima prednost nad Cedevitom - zaključio je Šćepanović

Ana Popović

Foto: reprezentacija.me

Portal Analitika