Društvo

MARKOVIĆ: Ovo nije samo pucanj u medvjeda, već u crnogorsko lovstvo

Slučaj mrtvog medvjeda, koji je juče osvanuo na pločniku ispred jednog podgoričkog restorana, još uvijek se aktivno istražuje, kazao je u izjavi za Portal Analitika predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, Nikola Marković.
MARKOVIĆ: Ovo nije samo pucanj u medvjeda, već u crnogorsko lovstvo
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da pomenuti slučaj predstavlja opštu sramotu za cijelo društvo.  

- Slučaj se još uvijek aktivno istražuje i istraživaće se dok god ne nađemo počinioca tog gnusnog zločina. Jer, to je jedna opšta sramota, maltene, nijesu pucali u medvjeda nego u lovstvo Crne Gore - istakao je Marković za Portal Analitika.

Predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore je dodao da se neće stati samo na ovome, već da će pravdu istjerati do kraja i izrazio nadu se da će uz nesebičnu pomoć organa MUP-a, koji im je uvijek bio na usluzi, pronaći počinioca.

- Sva lovačka društva u Crnoj Gori koja mogu da daju doprinos su uključena u ovaj slučaj i naravno Lovački savez kao krovna institucija. Sve je uvezano, normalno, sa državnim organima koji su aktivni u tom dijelu, kao što su lovočuvari i lovočuvarske službe. Kad se konačno slučaj dovede do kraja i počinilac privede licu pravde, onda su sankcije veoma žestoke i tada ću izaći sa komentarom za javnost - zaključio je Marković.

A.P. 

Portal Analitika