Svijet

Šulc: Dogovor sa Grčkom u roku od nedjelju dana

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je da očekuje da će Grčka u roku od nedjelju dana postići dogovor sa partnerima iz eurozone, koji će omogućiti nastavak isplate sredstava iz paketa pomoći.
Šulc: Dogovor sa Grčkom u roku od nedjelju dana
Portal AnalitikaIzvor

Grčka je obećala da će do idućeg ponedjeljka predstaviti paket planiranih reformi za pomoć ekonomiji, u pokušaju da obezbijedi podršku kreditora i izbjegne bankrot koji bi mogao da je primora na napuštanje eurozone.

"Vjerujem da će do kraja nedjelje biti postignut novi sporazum koji bi trebalo da bude dovoljan za otključavanje dijela finansiranja", rekao je Šulc u intervjuu italijanskom listu Republika.

Šulc navodi da Grčka neće imati više od tri mjeseca da predstavi "uvjerljiv, detaljan i definitivan ekonomski plan".

Premijer Grčke Aleksis Cipras sastao se juče u Berlinu sa kancelarkom Angelom Merkel, koja je nakon sastanka izjavila da Berlin želi jaku Grčku i da se raduje što je sa gostom iz Atine, koji je obećao sveobuhvatne reforme, imala priliku da razgovara o dužničkoj krizi i bilateralnim odnosima. Cipras je obećao sveobuhvatne strukturne reforme i dodao da je potrebno da se stvori jedan novi "politički miks", kako bi se kriza prevazišla.

(Tanjug)

foto: AP

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.