Društvo

Napadaču na novinarke Pobjede i Blica 500 eura kazne

Željko Rajković iz Berana kažnjen je novčanom kaznom od 500 eura zbog napada i uvreda koje je uputio novinarkama Pobjede i Blica Crna Gora, Violeti Jašović i Snežani Ćorović, prošlog četvrtka ispred zgrade Osnovnog suda u tom gradu, piše Pobjeda.
Napadaču na novinarke Pobjede i Blica 500 eura kazne
Portal AnalitikaIzvor

Jašović i Ćorović bile su na radnom zadatku ispred Osnovnog suda u Beranama gdje je trebalo da fotografišu privođenje fudbalera osumnjičenih za namještanje utakmica. Osim uvreda i prijetnji smrću Ćorović, novinarki Pobjede otrgnut je telefon iz ruku kojim je fotografisala privođenje i bačen na travnjak. Jašović i Ćorović su oko 22.30 sati narednog dana pozvane iz Područnog organa za prekršaje da dođu kao svjedoci, jer su njegovi službenici identifikovali Rajkovića kao napadača. One su sudiji Miladinu Magdeliniću ponovile iskaz dat policiji i prepoznale Rajkovića kao osobu koja ih je napala. Rajković je u izjavi priznao da je vrijeđao novinarke, ali je negirao da je prijetio da će ubiti Ćorović.

 - Iako smo se suočili, i pored toga što smo obje tvrdile isto, on je ostao pri svojoj izjavi. Obje smo kazale policiji da ne bismo željele da osoba koja nas je napala, a tada nijesmo znale ko je, da bude krivično gonjena, već samo prekršajno - kazala je Jašović. Ćorović je ispričala da je Rajkoviću kod sudije kazala da ni tada, a ni sada nema ništa protiv njega i njegove porodice.

- S obzirom da je više puta ponavljao da teško žive i da ne zna kako će platiti novčanu kaznu koja mu je izrečena u jednom momentu mi ga je bilo i žao. To sam mu i rekla, i to da ne želim krivično da ga gonim, ali da to što ne priznaje da mi je prijetio i ostaje pri toj svojoj izjavi ne razumijem - rekla je ona. Jašović i Ćorović tvrde da im je drago što je tužilaštvo reagovalo brzo, jer je napad na njih bio samo još jedan u nizu napada na novinare.

 - Svaki ovakav i sličan napad treba osuditi. Bilo bi dobro kada bi i ostali slučajevi napada na novinare bili rasvijetljeni i kada bi se došlo do istine, jer mi samo radimo svoj posao - poručile su one. Predstavnici Sindikata medija Crne Gore posjetili su u subotu Jašović i Ćorović u Beranama i podržali njihov stav da prijave napadače policiji. Iz Sindikata su ponovili da su na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške članstvu.

Portal Analitika