TV / Film

"Kuća od karata" na javnom servisu

Televizija Crne Gore od ponedjeljka 30 .marta počinje sa emitovanjem "Kuće od karata", televizijske serije o kojoj se najviše govori posljednjih godina. Serija će biti emitovana ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 21 sat i 30 minuta na Prvom programu, dok su reprize u 17 sati na istom kanalu.
"Kuća od karata" na javnom servisu
Portal AnalitikaIzvor

Televizijski kritičari kažu da je "Kuća od karata" sasvim promijenila televizijski svijet, a TVCG će emitovati sve tri sezone.

Britka politička drama vodi iza kulisa moći, ambicije i korupcije savremenog Vašingtona. Ovaj vrhunski politički triler nastao je u saradnji jednog od najpriznatjih reditelja danas Dejvida Finčera, Oskarom nagrađenog scenariste Erika Rota i producenta i scenariste nominovanog za Oskara Boa Vilimona.

Serija prati život visoko pozicioniranog demokrate Frenka Andervuda koga masetralno igra oskarovac Kevin Spejsi. Pošto predsjednik SAD prekrši obećanje da ce on biti državni sekretar, Frenk odlučuje da se osveti svima koji su ga izdali. Uz svoju suprugu (jednako impresivna Robin Rajt) sa kojom ima neobičnu ali neraskidivu vezu, a koja je na vrhu najveće humanitarne organizacije, sprovodi plan koji je izuzetno kompleksan, opasan i uključuje sve što jedan političar moze da uradi. Univerzalna priča o političkim spletkama koje nadilaze granice država i nacija.

„Kuća od karata“ do sada je osvojila dva Zlatna globusa (Kevin Spejsi i Robin Rajt), Emi i desetak drugih uglednih nagrada.

(RTCG)

 
 
 
Portal Analitika