NATO

ZOGOVIĆ: NATO agresija najsramnija stranica svjetske istorije

NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je počela na današnji dan 1999. godine, predstavlja jednu od najsramnijih stranica u svjetskoj istoriji i jedino se može podvesti pod „zločin protiv mira“ kao pravni institut ustanovljen u Nirnberškom procesu, ocijenio je potparol Demokratske narodne partije Milun Zogović.
ZOGOVIĆ: NATO agresija najsramnija stranica svjetske istorije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je naveo u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, uprkos svemu tome, promoteri ulaska Crne Gore u NATO svakodnevno ubjeđuju narod da je to put koji nema alternativu, i da ovom pitanju treba pristupati racionalno, a ne emotivno.

"Nuđenje servilnog pragmatizama kao životne filosofije i stavljanje materijalnih prinadležnosti, kao što je Juda stavljao srebrenjake iznad svih drugih vrijednosti i životnih ciljeva, najbolje govore o njihovom moralnom i političkom habitusu. Nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević je vjerovatno čuo za projektile, koji su padali nekoliko stotina metara od porodične kuće njegovih predaka i da su u Murinu ubijane naše komšije i prijatelji, ubijana djeca, a naš životni prostor pretvoren u zgarišta. Zato je za svakog građanina, kod kojeg nijesu umrli savjest i poštenje, pitanje priključenja ovom vojnom savezu emotivno i nadasve moralno pitanje", smatra on.

Prema njegovim riječima, u skladu sa svojim interesima i svojom duhovno-istorijskom transverzalom, za Crnu Goru je najbolje da se mudro postavlja u međunarodnim odnosima i pokazuje dosljednu otvorenost za stratešku saradnju i sa Istokom i Zapadom na principima reciprociteta.

"Vojna neutralnost ne ugrožava proces priključenja Evropskoj uniji, a istovremeno omogućava da s Rusijom imamo najbolje prijateljske veze i predstavlja garanciju da se Crna Gora nikad neće svrstati u neki savez protiv Rusije. Svakako, odluku o nepriključivanju NATO-u treba verifikovati na demokratskom referendumu, i građanima omogućiti da jasno pokažu sasvim opravdano i dominantno anti-nato raspoloženje", zaključio je Zogović.  

 
 
 
Portal Analitika