NATO

Pejanović Đurišić: NATO preduslov za razvoj

Ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić ocijenila je da je članstvo Crne Gore u NATO-u važan preduslov za njen budući ekonomski razvoj, kao i za dalju stabilizaciju bezbjednosnih prilika u regionu.
Pejanović Đurišić: NATO preduslov za razvoj
Portal AnalitikaIzvor

Pejanović Đurišić, koja  boravi u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama povodom održavanja šestih bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane, sastala se prvog dana sa izvršnom direktoricom Centra za novu američku bezbjednost Mišel Flornoj.

Tokom posjete CNAS-u, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrame. organizovan je i okrugli sto na kome je ministar govorila o postignutim rezultatima u procesu reformi sistema odbrane i planovima Crne Gore na putu evroatlantskih integracija.

Tom prilikom, Pejanović Đurišić je istakla značaj sprovođenja reformi za crnogorsko društvo u cjelini. Kazala je da Crna Gora ostaje posvećena daljem sprovođenju reformi i izrazila očekivanje da će se krajem godine prepoznati ostvareni rezultati što će rezultirati upućivanjem pozivnice za članstvo u NATO.

"U tom smislu podrška Sjedinjenih Američkih Država je od posebne važnosti", istakla je Pejanović Đurišić, koja se sastala i sa predstavnicima Komiteta za spoljnu politiku Senata Sjedinjenih Američkih Država, sa kojima je takođe razgovarala o reformama koje Crna Gora sprovodi na putu ka NATO clanstvu.

 
 
 
Portal Analitika