NATO

Pejanović Đurišić: NATO preduslov za razvoj

Ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić ocijenila je da je članstvo Crne Gore u NATO-u važan preduslov za njen budući ekonomski razvoj, kao i za dalju stabilizaciju bezbjednosnih prilika u regionu.
Pejanović Đurišić: NATO preduslov za razvoj
Portal AnalitikaIzvor

Pejanović Đurišić, koja  boravi u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama povodom održavanja šestih bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane, sastala se prvog dana sa izvršnom direktoricom Centra za novu američku bezbjednost Mišel Flornoj.

Tokom posjete CNAS-u, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrame. organizovan je i okrugli sto na kome je ministar govorila o postignutim rezultatima u procesu reformi sistema odbrane i planovima Crne Gore na putu evroatlantskih integracija.

Tom prilikom, Pejanović Đurišić je istakla značaj sprovođenja reformi za crnogorsko društvo u cjelini. Kazala je da Crna Gora ostaje posvećena daljem sprovođenju reformi i izrazila očekivanje da će se krajem godine prepoznati ostvareni rezultati što će rezultirati upućivanjem pozivnice za članstvo u NATO.

"U tom smislu podrška Sjedinjenih Američkih Država je od posebne važnosti", istakla je Pejanović Đurišić, koja se sastala i sa predstavnicima Komiteta za spoljnu politiku Senata Sjedinjenih Američkih Država, sa kojima je takođe razgovarala o reformama koje Crna Gora sprovodi na putu ka NATO clanstvu.

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
T TANKO,
24.03.2015. 13:13

Pejanović Đurišić: NATO preduslov za razvoj: ,,,,,da je članstvo Crne Gore u NATO-u važan preduslov za njen budući ekonomski razvoj,,,, Kako da vam vjerujemo kada vas GRCKA i druge clanice NATA negiraju ? Imate li odgovor na moje PITANJE-jer se VAGAM da li na REFERENDUM izidem kao SRBIN ili da protestujem za NATO ? SVE JE to TANKO MILICE sto vi dajete?

5
0
A Anonimno-1247504245
24.03.2015. 10:31

Gospođo Pejanović-Đurišić, dobro znate da nije tako ali se valjda uzdate u onu Gebelsovu izreku: "Sto puta ponovljena laž postaje istina". Istina je da mi Crnogorci imamo puno I unutrašnjih I spoljnjih neprijatelja ove naše države i znam mnoge koji su za NATO is STRAHA za bezbjednost Crne Gore, dakle u suštini iz patriootskih razloga. Ne slažem se sa njima jer nije u mojoj prirodi da iz STRAHA od ropstva idem u NATO ili bilo koje drugo ropstvo. Ne slažem se ali poštujem njihov patriotizam, za razliku od Vašeg zalaganja zasnovanog na halapljivom ličnom interesu, duše prodane. Rasprodajom teritorije i pljačkaškom privatizacijom Crna Gora je već ekonomski okupirana a NATO će biti kruna okupacije.

2
1