Abiznis

Okov, Voli trejd i Čelebić kupili dio imovine „Radoja Dakića“

Dio zemljišta i hangar bivše podgoričke fabrike „Radoje Dakić“ prodati su juče u Osnovnom sudu kompanijama Okov, Voli trejd i Čelebić za 2,2 miliona eura, piše Dan. Nepokretnosti su prodate na 12. po redu javnoj prodaji po 50 odsto nižoj cijeni u odnosu na njihovu provijenjenu vrijednost, koja je iznosila 4,5 miliona eura.
Okov, Voli trejd i Čelebić kupili dio imovine „Radoja Dakića“
Portal AnalitikaIzvor

Najvrijedniji plac pored marketa Super Voli kupila je kompanija Okov, vlasništvo Gojka Bajovića i Stanke Bajović, za 1,7 miliona eura. Kompanija „Čelebić“ Tomislava Čelebića kupila je hangar površine 764 kvadrata za 34 hiljade eura, kao i plac površine 920 kvadrata za 78,2 hiljade eura.

Voli trejd Dragana Bokana kupio je tri parcele od 2,7 hiljade kvadrata za 227,7 hiljada eura, zatim 350 kvadrata za 30 hiljada i 335 kvadrata za 28,5 hiljada eura. Prema zaključku sudije Danila Jegdića, investitori bi trebalo da plate imovinu u narednih 30 dana.

Iako je povjeriocima „Radoja Dakića“ bilo dozvoljeno da prisustvuju ročištu, nekoliko minuta nakon što je počela rasprava sudija Jegdić im je naredio da napuste sudnicu. Predsjednik koordinacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević je kazao da oni nijesu vrijeđali nikoga, već su iznosili dokaze.

Vukčević je juče kažnjen sa 100 eura i udaljen je iz sudnice nakon što je ukazao da nijesu ispunjeni uslovi za prodaju i počeo da citira zakon.  

 
 
 
Portal Analitika