Košarka

CVJETIČANIN: Crnogorcima je sport u krvi!

Danko Cvjetičanin radi 17 godina kao skaut u NBA ligi. Posljednje četiri je u Bruklinu, prije toga, čak 13 je bio glavni skaut u Evropi za Filadelfiju. Tri puta godišnje odlazi u Ameriku, prisutan je posljednjih godina na svim pripremama NBA ligaša.
CVJETIČANIN: Crnogorcima je sport u krvi!
Portal AnalitikaIzvor

Danko je najveći uspjeh kao košarkaš postigao sa Cibonom kada je osvojio najveći klupski evropski trofej. Igranje sa Draženom Petrovićem puno mu je pomoglo, a košgeter se pamti po „tricama“ koje je pogađao onda kada je vruć krompir svjesno, odgovorno uzimao i bez problema rješevao situaciju. Pamti rad, iz najranijeg perioda sa Duškom Vujoševićem, između ostalog je kazao Cvjetičanin u intervjuu za ARENU.

Na pitanje jesu li mu Crnogorci upisani u notesu i da li su predodređeni sa ovaj sport, Cjetičanin je kazao...

- Crna Gora tradicionalno ima pozitivne i dobre košarkaše, dovoljno je spomenuti Vučevića, Pekovića i Mirotića. Sva trojica su značajni i bitni igrači što je vrlo teško postići u NBA, čak bih možda rekao da Crna Gora ima tri najbolja strana evropska igrača u NBA ligi. Malo je primjera da iz jedne zemlje, igraju tri igrača, i još sa takvom reputacijom. Ne znam o čemu se radi, ali mislim da je sport Crnogorcima u krvi, a da li je to od vazduha, hrane, ovih brda... Slično je i dolje, oko Splita, u Hercegovini, to je misterija koliko sportaša dolazi iz ovih krajeva.

Da li je derbi između Budućnosti i Partizana zadovoljio vaše ukuse ?

- Da, naravno, bila je to muška i hrabra utakmica, sa dobrim odbranama, na nivou Eurolige. Teška za igranje, jer je ulog bio velik. Publika je bila glasna i agresivna i u takvim utakmicama se stvaraju igrači.

Opširnije u Pobjedinom sportskom dotaku Arena.

 

Portal Analitika