Kultura

Goranović sa Đuravčevićem o učešću na 56. Venecijanskom bijenalu

Razgovor sa umjetnikom Aleksandrom Đuravčevićem, koji će predstavljati Crnu Goru na 56. Bijenalu umjetnosti u Veneciji, prvi je zvanični susret koji je novoizabrani ministar kulture Pavle Goranović danas imao na Cetinju.
Goranović sa Đuravčevićem o učešću na 56. Venecijanskom bijenalu
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz tog ministarstva, Goranović je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da na samom početku svog mandata razgovara sa umjetnikom visokog nivoa, koji će italijanskoj i svjetskoj javnosti kroz umjetnost predstaviti naše stvaralaštvo, kulturu i Crnu Goru.

Đuravčević je Goranoviću predstavio projekat pod nazivom se "Sjećaš li se", koji čine četiri segmenta, a kojim će ovaj umjetnik predstaviti Crnu Goru na jednom od najznačajnijih umjetničkih događaja u svijetu.

Sastanku su prisustvovali i komesarka i kuratorka mr Anastazija Miranović, zamjenica komesarke Danica Bogojević, direktor Centra savremene umjetnosti Nenad Šoškić i generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.