Fudbal

Navijaču 10 godina za ubistvo

Švedski pokrajinski sud osudio je jednog 29-godišnjeg navijača fudbalskog kluba Helsinborg na 10 godina zatvora zbog ubistva pristalice rivalskog Đurgardena.
Navijaču 10 godina za ubistvo
Portal AnalitikaIzvor

Sud je navijača Helsinborga osudio za napad i ubistvo iz nehata pošto je sudija pregledao snimke i izvještaje o tuči navijača dva kluba.

Prvenstvena utakmica Helsingborga i Đurgardena prekinuta je 30. marta 2014. godine u 41. minutu pri rezultatu 1:1, kada se na stadionu proširila vijest da je jedan navijač gostujuće ekipe ubijen pred početak utakmice u tuči u centru grada Helsingborga. 

Sukobi navijača u Švedskoj su veoma česti, međutim, ovo je prvi slučaj ubistva nekog od njih još od 2002. godine, kada je 26-godišnji muškarac poginuo u tuči u Stokholmu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.