Svijet

Netanijahu žali zbog izjave o Arapima

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je da "žali" zbog upozorenja da "Arapi glasaju u gomilama" tokom prošlonedjeljnih izbora.
Netanijahu žali zbog izjave o Arapima
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da ne želi da vrijeđa izraelske arapske građane. Na sam dan izbora 17. marta Netanijahu je postavio video-poruku na svojoj Fejsbuk stranici, u kojoj je upozorio: "Desničarska vladavina je u opasnosti, arapski glasači idu na birališta u gomilama", podsjećaju svjetske agencije, a prenosi Tanjug.

"Ljevičarske organizacije ih dovoze u autobusima", poručio je Netanijahu.

Izraelski premijer se nada da će formirati novu vladajuću koaliciju za dvije do tri nedjelje nakon iznenađujuće glatke pobjede na izborima.

"Ja znam da stvari koje sam rekao prije nekoliko dana vrijeđaju neke građane Izraela",  rekao je Netanijahu, dodavši: "Moje akcije kao premijera, uključujući masivno ulaganje u manjinski sektor, dokazaju upravo suprotno".

Takođe je govorio da "elementi van države Izrael ne bi trebalo da se miješaju u diplomatski proces".

"Vidim sebe kao premijera svakog od vas, svih građana Izraela bez pravljenja razlike između vjere, rase i pola. Vidim sve izraelske građane kao partnere u izgradnji države Izrael, koja se trudi i bezbjedna je za sve građane," istakao je Netanijahu.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika