Društvo

Kovačević: Ideja o naknadama za majke dobra, ali novca nema

Predlog da zaposlene majke sa troje i više djece imaju pravo na doživotnu novčanu naknadu je dobar, ali u ovogodišnjem budžetu nema novca za tu namjenu, saopštila je za Televiziju Crne Gore ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.
Kovačević: Ideja o naknadama za majke dobra, ali novca nema
Portal AnalitikaIzvor

Ranije danas Zakonodavni odbor jednoglasno je danas ocijenio da je predlog dopuna Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim je predviđeno da zaposlene majke sa troje i više djece imaju pravo na doživotnu novčanu naknadu, u skladu sa Ustavom.

Kovačević kaže da je to dobar prijedlog, ali da nema jasne fiskalne pokazatelje.

„Na koji način ćemo obezbjediti sredstva u budžetu i kako ćemo realizovati donošenje takvog zakon“, pita Kovačević.

Ona kaže da smo usvojili ovogodišnji budžet prije tri mjeseca i novca u budžetu za tu namjernu nema. Dodaje da i sada u Fondu imamo deficit.

„Ne samo za penzije, već i za socijalna davanja. Ideja je dobra, ali moramo voditi računa na koji način se može realizovati“, saopštila je Kovačević.

Ona kaže da je danas sa ministrom finansija i direktorom Fonda PIO razgovarala o poboljšanju materijalnog položaja penzionera sa njihovim predstavnicima.

„Saglasni smo da se tokom 2015. penzije moraju biti redovne“, saopštila je Kovačević i najavila pomoć za penzionere sa najnižim primanjima.

Izvor: rtcg.me
Foto: dan.co.me

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Rale
24.03.2015. 09:05

Milašu,Milašu,zar ćeš sa ovakvima da ideš na izbore? Sve protiv naroda,sa parolom :Ideja je dobra noNEMA PARA.

2
0
K Kruševac 3
24.03.2015. 08:57

Tako je najlakše-para nema. A najavljivana si kao čudo neviđeno,primjer uspješnosti.Tako sam i ja moga bit ministar.

4
0
N Nikola
24.03.2015. 08:56

Ko je ovaj na slici?

1
1
D Drenovacki samuraj
24.03.2015. 08:30

Sramota je da nemamo subvencije za radjanje djece, dok se subvencioniraju ( zbog glasova) nova penzionisanja aposultno radno sposobnih ljudi...

3
0
D Deli Radivoje
23.03.2015. 22:16

Vazno je da ima za Djordjinu...

4
0
P Penzioner
23.03.2015. 20:56

A prvo što je najavila bilo je povećanje penzija? Sad veli nema para,deficit je u fondu.Eto novi dobri ministar se opirao.Mašala.

9
1
G Gugl
23.03.2015. 23:40

Bleferi sve.Upozoravali su Danilovgrađani u svojim komentarima,ali bila je izgleda euforija,spinovana ko zna od koga.Eto vam ga- nema para!

6
0