Društvo

Suđenje Mandiću: Limenka dokaz policiji, ne i istražnom sudiji

Na suđenju za ubistvo Duška Jovanovića u podgoričkom Višem sudu, svjedoci su različito govorili o limenci "Red-bula" kao jednom od krunskih dokaza koji tereti Damira Mandića.
Suđenje Mandiću: Limenka dokaz policiji, ne i istražnom sudiji
Portal AnalitikaIzvor

Prema svjedočenju policijskog funkcionera Milana Tomića, policija je uvrstila limenku u dokazni materijal, nakon što je istražni sudija Radomir Ivanović saopštio da to nije dokaz. Ivanović je prije toga kazao da nije dao nalog da se limenka uvrsti u dokaze, jer nije bio na licu mjesta kada je pronađena.

Svjedok Radomir Ivanović, koji je bio istražni sudija u predmetu ubistva Duška Jovanovića, kazao je da je o nađenoj kesi sa limenkom "Red-bula" obaviješten otprilike tri dana nakon što je nađen "golf" iz koga su ispaljeni hici u Duška Jovanovića. Ivanović je rekao da po tom saznanju nije izlazio na lice mjesta, zbog čega limenke nema u zapisniku o uviđaju.

"Nijesam je vidio, a u zapisnik navodim samo ono što vidim svojim očima", objasnio je Ivanović i dodao da on nije dao nalog da se limenka izuzme kao dokaz.

Policijski funkcioner Milan Tomić je u svom svjedočenju naveo da su ga o nađenoj limenci obavijestili policajci.

"Od njih sam obaviješten i da istražni sudija nije zainteresovan da izađe na lice mjesta, jer smatra da to nije dokaz", rekao je Tomić i dodao da je on dao nalog da se limkenka uvrsti u dokazni materijal, uz saglasnost tadašnjeg načelnika podgoričkog Centra bezbjednosti Milana Vujanovića.

Jedan od Mandićevih advokata Velibor Marković rekao je po izlasku iz sudnice da sve ono što se danas čulo govori da limenka kao dokaz pribavljena na problematičan način.

"Odbrana ima osnovanih razloga da sumnja da je limenka podmetnuta. Policija je danas priznala da su dokazi, među njima i limenka, sa njihove strane samovlasno dostavljeni na vještačenje, a do o tome prethodno nije obaviješten istražni sudija", rekao je Marković.

Limenka je inače jedan od krunskih dokaza koji terete Damira Mandića, jer su na njoj nađeni njegovi tragovi.

Vijeće sudije Vesne Moštrokol odbilo je prijedlog advokata odbrane da se Mandiću ukine pritvor, koji kako podsjeća advokat Marković traje devet godina.

Izvor: Antena M

Portal Analitika