Ostalo

F1: Alonso može na VN Malezije

Vozač Meklarena Fernando Alonso prošao je ljekarske preglede i dobio dozvolu da putuje u Maleziju na trku Formule 1. On će međutim u Kuala Lumpuru morati da obavi još dva pregleda.
F1: Alonso može na VN Malezije
Portal AnalitikaIzvor

Španac je 22. februara tokom testiranja bolida na stazi Katalunja u Barseloni pri velikoj brzini udario u zaštitni zid. On je kratko bio bez svijesti i prošao je bez povreda, ali je tri dana proveo u bolnici, đe su obavljeni detaljni ljekarski pregledi i savjetovano mu je da propušti prvu trku u sezoni, za Veliku nagradu Australije u Melburnu. 

Alonso je u neđelju u Kembridžu podvrgnut pregledima kako bi se provjerilo njegovo kratkoročno i dugoročno pamćenje, kao i refleksi i očekuje se da će dobiti dozvolu da se vrati takmičenjima. 

Prema pravilima Međunarodne automobilske federacije (FIA) Alonso će u četvrtak na stazi Sepang obaviti još dva testa, a njegov menadžer Garsija Abad rekao je da je to "samo formalnost". 

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Malezije u Kuala Lumpuru na programu je u neđelju 29. marta od 9 sati po srednjeevropskom vremenu.

Portal Analitika