Muzika

Eurosong: Knez pjeva četvrti

Produkcijska ekipa 60. Eurosonga odlučila je da crnogorski predstavnik Nenad Knežević Knez u drugoj polufinalnoj večeri nastupi četvrti.
Eurosong: Knez pjeva četvrti
Portal AnalitikaIzvor

Kao i prošle godine, redosljed izvođenja pjesama nije određivan žrijebom već je rezultat programskog razvrstavanja pjesama različitih žanrova. Od januara je bilo poznato da će naš izvođač biti u drugom polufinalu i to u prvoj polovini večeri.

"Možda je bolje da se posao završi što ranije i onda rasterećeno prati ostatak programa. Usput, ovo je samo redosljed za polufinale, vidjećemo kako će biti u finalu", prokomentarisao je Knez.

2303knez1

U drugoj polufinalnoj večeri za mjesto među 10 finalista boriće se 17 zemalja, dok ih u prvoj učestvuje 16. Direktan nastup u finalu, pravilima Pjesme Evrovizije, ove godine obezbijeđen je za Italiju, Njemačku, Španiju, Veliku Britaniju, Francusku, domaćina Austriju i prvi put za Australiju.

Od zemalja regiona, u našoj grupi nalazi se još Slovenija koja će nastupiti pod brojem 16, a u prvoj polufinalnoj grupi - Makedonija "pjeva" osma, Srbija deveta, a Albanija pod brojem 14.

Ovogodišnji Eurosong otvoriće predstavnik Moldavije Eduard Romanyuta i numera "I want your love".

Izvor: rtcg.me

 

Portal Analitika