Politika

Jasavić: Došlo vrijeme da se pošteno podijeli društveno bogatstvo

Na proširenoj sjednici Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore u Rožajama, potredsjednica stranke Azra Jasavić je izjavila da su bošnjački narod ranije varali DPS i SDP, te da ne smiju pristati na bilo koju novu vrste prevare koja je oličena u nekim novim partijama
Jasavić: Došlo vrijeme da se pošteno podijeli društveno bogatstvo
Portal AnalitikaIzvor

"Njima vaši glasovi trebaju da bi uvećali svoje bogatstvo a ne da bi stali u zaštitu vaših prava", istakla je Jasavić.

Osvrćući se na dešavanja u opoziciji ona je istakla da se radi o perfidno osmišljenoj igri pojedinaca, koji žele da ponovo prevare građane.

"To su oni koji su otišli da služe milionima drugova ljudi na vlasti, bivših i sadašnjih. Nemojte dozvoliti da vas prevare, jer vi ste njima jeftini kurbani. Borite se za sebe, za svoju djecu, za svoj grad, a ne za uvećavanje bogatstva starih-novih političara i njihovih pokrovitelja", kazala je Jasavić

Ona je naglasila da je došlo vrijeme da se pošteno podijeli društveno bogatstvo i poručila da je Pozitivna Crna Gora jedini garant da do takve podjele može doći.

"Postali smo sirotinja, a to nikad  nismo bili, a oni koje ste glasali postali su enormno bogati, a da bogati nikad bili nisu. Naše bogatstvo se izgleda nalazi na tajnim računima švajcarskih banaka, funkcionera ove vlasti", naglasila je Jasavić.

Potpredsjednica Pozitivne je poručila da će njena partija učiniti sve da se zaustavi iseljavanje iz Rožaja i stvori poštene institucije sistema, koje će omogućiti dolazak ozbiljnih investitora  i nova radna mjesta. Rožaje će se, kako je dodala, razvijati u skladu sa svojim potencijalima, otvoriti granice ka susjedima i omogućiti dijaspori da nesmetano ulaže kapital u Crnu Goru.

Predsjednik OO Rožaje Munever Balota izjavio je da je Pozitivna izabrala Predsjedništo, formirala 11 mjesnih odbora, proširila Opštinski odbor, osnovala sekretarijat za rodnu ravnopravnost, čime se zaokružuje infrastruktura u gradu na Limu, ali da je potrebno raditi i dalje u kontinuitetu, kako bi se Pozitivna što bolje pripremila za naredne parlamentarne izbore.

Član Opštinskog odbora Cano Murić je govoreći o lošoj ekonomskoj situaciji, naglasio da je Rožajama potrebna vlast koja ima plan koji bi obuhvatio prije svega zapošljavanje mladih ljudi, sa čim se saglasio u svojoj diskusiji i potpredsjednik odbora Samir Murić.

Portal Analitika