Abiznis

Kovačević: Prioritet isplata penzija i likvidnost Fonda PIO

Ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, posjetila je danas, zajedno sa ministrom finansija Radojem Žugićem, direktorom Fonda PIO Duškom Perovićem i svojim saradnicima, Savez udruženja penzionera Crne Gore gdje je održala sastanak sa predstavnicima Saveza.
Kovačević: Prioritet isplata penzija i likvidnost Fonda PIO
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz resornog ministartsva, na sastanku je bilo riječi o materijalnom položaju penzionera i redovnosti isplate penzija i ostalih davanja iz penzijskog sistema, kao i o mjerama koje će Vlada Crne Gore preduzimati na tom planu u 2015.

Kovačević je naglasila da će i u budućem periodu prioritet Vlade i ovog ministarstva biti redovnost u isplati penzija kao i održavanje likvidnosti Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, te da je potrebno da se ulože zajednički napori u cilju unapređenja kvaliteta života pripadnika treće dobi. 

“Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima za realizaciju mjera na poboljšanju materijalnog položaja penzionera kroz aktivnosti koje su sprovedene prethodnih godina, a koje predstavljaju ustaljeni način pružanja pomoći penzionerima, prije svega najugroženijim pripadnicima ove populacije. Navedenim aktivnostima obuhvaćene su isplate jednokratne pomoći, nabavka zimnice pod povoljnijim uslovima i ostvarivanje prava na odmor i rekreaciju”, navodi se u saopštenju Ministartva.

Takođe, razgovarano je o realizaciji aktivnosti na rješavanju stambenih pitanja penzionera.

Portal Analitika