Zanimljivosti

Nakon rasta prodaje, Maserati smanjuje proizvodnju

Poslije veoma uspješne 2014. godine, kada je zabilježio rast prodaje od čak 137 odsto, Maserati je prinuđen da smanji proizvodnju zbog pada tražnje, saopštili su iz sindikata radnika ove italijanske kompanije.
Nakon rasta prodaje, Maserati smanjuje proizvodnju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Godina koja je za nama bila je veoma uspješna za Maserati - na tržišta širom svijeta isporučeno je 36.448 automobila.

Veliki skok prodaje postignut je zahvaljujući izuzetnom interesovanju kupaca za Quattroporte i Ghibli, koji su bili okosnica proizvodnje.

Međutim, izgleda da se rast iz 2014. nije nastavio i u 2015. godini. Kako je izjavio jedan od čelnika sindikata, Maserati će u fabrici Gruljasko, u blizini Torina, smanjiti broj sedmičnih smjena sa 12 na 10.

U ovom pogonu zaposleno je 2.800 radnika, koji izrađuju najprodavanije modele, Quattroporte i Ghibli.

Prema istom izvoru, FIAT je obavijestio zaposlene da će u julu dodatno smanjiti proizvodnju i da će se umjesto četiri raditi tri sedmice.

Kompanija je planirala da u fabrici Gruljasko do kraja godine bude izrađeno od 30.000 do 35.000 vozila, ali se vjeruje da će godišnja proizvodnja ipak biti bliža broju 30 hiljada.

Na osnovu dugoročnih planova, Maserati je ranije zacrtao da u 2018. godini proizvede i proda 75.000 automobila.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.