Društvo

OŠ "Vuk Karadžić": Škola i roditelji zajedno za bolji razvoj i uspjeh djeteta

Radionice pod nazivom "Osnaživanje porodice za aktivno učešće u školskim aktivnostima" održane su u subotu u podgoričkoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić".
OŠ "Vuk Karadžić": Škola i roditelji zajedno za bolji razvoj i uspjeh djeteta
Portal AnalitikaIzvor

Ova aktivnost je jedna u nizu planiranih u okviru školskog projekta "Svijete, pružam ti ruke", koji je dio Regionalne podrške inkluzivnom obrazovanju u jugoistočnoj Evropi. Projekat finansiraju Evropska unija i Savjet Evrope.

- Inače, naša škola je jedna od sedam škola - od kojih su tri osnovne - iz Crne Gore koje su ušle u ovaj međunarodni projekat. Radionice su realizovane po temama: "Ljubav i granice", "Kula od karata" i "Uključivanje roditelja u školske aktivnosti". Cilj ovih radionica je zajedničko djelovanja škole i roditelja radi što boljeg razvoja ličnosti djeteta i, samim tim, boljeg uspjeha u školi - ističu iz OŠ "Vuk Karadžić".

U radionicama je učestvovalo 13 roditelja, koji su, prema riječima organizatora, pokazali zainteresovanost za ovakav vid saradnje i poželjeli još sličnih aktivnosti.

Radionice su vodile nastavnice ove škole, koje su završile akreditovanu obuku iz Programa osnaživanja porodice.

2303osh1
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.