Region

Tragedija u Osijeku: Ratni veteran ubio poznatog advokata koji ga je branio

Advokat Vlatko Vidaković je ubijen, a više osoba ranjeno u pucnjavi u Osijeku, dok je napadač izvršio samoubistvo, prenosi Index.hr.
Tragedija u Osijeku: Ratni veteran ubio poznatog advokata koji ga je branio
Portal AnalitikaIzvor

Prema pisanju hrvatskog portala, specijalci su u zgradi u kojoj je došlo do pucnjave, a u Radićevoj ulici je opsadno stanje. Ali, u policiji zasad ništa ne govore.

- Imali smo dojavu. Policija je na terenu. Ima više ozlijeđenih - rečeno je Index-u, a nešto kasnije potvrđeno da su dvije osobe mrtve.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijen je advokat Vlatko Vidaković, koji je učestvovao u rijaliti emisiji "Sudnica" RTL-ovoj.

U njega je pucao njegov bivši klijent, koji je nakon toga ubio i sebe. Prema istim izvorima, radi se o Viktoru Tolju, koji je prije osam godina oteo advokata Vjenceslava Arambašića i penzionisanog sudiju Radenka Radosavljevića. Tolj je tada osuđen na tri godine zatvora, a u tom slučaju branio ga je upravo Vidaković.

Sudija Krunoslav Barkić tada je kao olakšavajuću okolnost za Tolja uzeo u obzir činjenicu da je 90-postotni ratni vojni invalid, koji boluje od jačeg oblika posttraumatskog sindroma (PTSP), te je, kada je izvršio otmicu, bio smanjeno uračunljiv.

Index podsjeća da je Tolj 20. marta 2007. godine u advokatskoj kancelariji Radoslava Arambašića, uz prijetnju pištoljem, zatočio njegovog 32-godišnjeg sina, Vjenceslava Arambašića, te penzionisanog sudiju iz Osijeka, 52-godišnjeg Radenka Radosavljevića, pod prijetnjom da će ih ubiti ako mu vlasnik kancelarije ne isplati 18.500 eura. Kada je dobio novac, Tolj je oslobodio dvojicu taoca, ali je ubrzo uhapšen. Na suđenju je priznao zločin, dodavši da je zapravo došao kako bi od Radoslava Arambašića, koji ga je nekoliko godina ranije "neuspješno zastupao u jednom slučaju", zatražio novac za koji je smatrao da mu ovaj duguje.

Izvor: Index.hr

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.