Turizam

Dan ljetovanja na crnogorskom primorju ove sezone upola jeftiniji

Nekoliko mjeseci uoči špica turističke sezone, poznavaoci prilika kažu da slika nije baš sjajna. Nema dobrog rezultata zakazivanja ljetovanja na crnogorskoj obali, a posebno fale Rusi i Ukrajinci. Zato ćemo, kako najavljuje predsjednik CTU, Žarko Radulović cijene morati da smanjimo skoro 50 odsto. Tako će dan ljetovanja kod nas, umjesto prošlogodišnjih 100, koštati 50 eura, prenosi Atlas TV.
Dan ljetovanja na crnogorskom primorju ove sezone upola jeftiniji
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dva i po mjeseca uoči početka ljetnje sezone, situacija nije baš sjajna, kažu poznavaoci prilika. U prvom planu biće izostanak turista sa istoka.

"Situacija na tržištu govori da nema dobrog bukiranja posebno sa ruskog tržišta i bivših sovjetskih zemalja. SItuacija je poznata. Glavni razlog je politička, pa time i ekonomska situacija između Rusije i Ukrajine i svakako da će se to odraziti na crnogorski turizam", kazala je dekan Fakulteta za turizam u Baru, dr Silvana Đurašević za Atlas televiziju.

I predsjednik CTU i jedan od vlasnika "Splenida", Žarko Radulović kaže da slika nije baš sjajna.

"Turoperatori i sa zapada i sa istoka ne reaguju u ovom trenutku shodno onome što smo uradili do sad, a to je spuštanje cijene i naparavili mnogo atraktivnijeg proizvoda kog mi nudimo njima", naveo je on u izjavi za Atlas TV.

Jedna od stvari koja će se zato desiti je dalje spuštanje cijena. Radulović objašnjava koliko će jedan dan ljetovanja, od maja do oktobra mjeseca, koštati na crnogorskom primorju.

"Ako je bilo stotinu sada je 55 eura. Složićete se sa mnom da je to značajno pojeftinjenje", kaže Radulović.

A, ovoga ljeta Radulović računa na Skandinavce. S njima već postoji dogovor.

"Tražili su da Montenegro Airlines odradi sve letove koje postavi na Kopenhagen. Ne može da se desi da ih otkaže, a oni garantuju da će te letove da pune, i da povratna karta ne bude preko 300 eura", objasnio je Radulović.

On dodaje da do daljnjeg, Crna Gora teško može da dobije veći broj turista sa zapada, s obzirom na to da oni za 200 eura mogu da odu na Tajland, Vijetnam, u Indoneziju ili na Filipine. Osim toga, svi turistički radnici treba da naprave i ponude za produžene vikende s obzirom na to da prosječan Evropljanin, koji je nekad ljetovao petnaestak dana, sada ide na kupanje i sunčanje od sedam do devet dana, kako bi slobodne dane tokom godine mogao da iskoristi baš za te produžene vikende.

Atlas TV

Portal Analitika