Politika

Marko Vuković podnio ostavku na sve funkcije u SNP-u

Potpredsjednik Asocijacije mladih SNP Plav Marko Vuković, podnio je ostavku na sve funkcije u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore.
Marko Vuković podnio ostavku na sve funkcije u SNP-u
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, Vuković koji je bio i kandidat SNP-a za odbornika u SO Plav, podnio je ostavku na sve funkcije u SNP-u.

"Put kojim ide Socijalistička narodna partija Crne Gore nije put zbog kojeg sam odlučio da joj pristup, a kasnije i da se aktiviram kako u njenim organima i tijelima, tako i da dam pun doprinos ostvarivanju ideje i vizije zbog koje je i osnovana", piše u saopštenju.

Vuković je kazao da je veoma razočaran reizborom Srđana Milića za predsjednika SNP-a, ali i samim odnosom rukovodstva SNP prema mladima u partiji.

"Veoma sam razočaran kako u način pripreme Šestog kongresa SNP CG na kojem je Srđan Milić ničim zasluženo, reizabran za njenog predsjednika, tako i samim odnosom rukovodstva SNP prema mladim, novim i svježim kadrovima u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore", navodi se u saopštenju.

On je ocijenio da je SNP propustila posljednju šansu da se reformiše i podmladi na svim nivoima njenog organizovanja i tako bude prihvatljiva za sve strukture na društveno-političkoj sceni Crne Gore.

"SNP je tako propustila poslednju šansu da se reformiše i podmladi na svim nivoima njenog organizovanja i na taj način postane stranka prihvatljiva za sve strukture na društveno-političkoj sceni Crne Gore. Međutim, očigledno je da to nekom iz SNP-a, ali i van njega, nije odgovaralo. Iz ovih razloga, ali i brojnih drugih, prestao sam da vjerujem rukovodstvu SNP CG i njenom Predsjedniku, a samim tim i Partiji kojoj sam svim srcem pripadao", piše u saoptenju.

Vuković će u svom daljem političkom angažmanu podržati Aleksu Bečića.

"U njemu vidim pravog i iskrenog borca za bolju, demokratsku i bogatu Crnu Goru. Ubijeđen sam da ćemo ostvariti ideale za koje se vrijedi boriti svom svojom snagom i svim svojim bićem", zaključeno je u saopštenju Marka Vukovića.

Portal Analitika