Crna hronika

UP: Od dva lica iz Berana oduzeta veća količina oružja i municije

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući aktivnosti usmjerene na otkrivanje i oduzimanje vatrenog oružja u ilegalnom posjedu građana, a shodno operativnim saznanjima koje su posjedovali, pretresima dvije porodične kuće u jednom selu na području Berana kod dva lica pronašli i oduzeli sedam komada vatrenog oružja - automatsku pušku, tri lovačke puške, vojni karabin, lovački karabin i pištolj, kao i veću količinu municije i više okvira.
UP: Od dva lica iz Berana oduzeta veća količina oružja i municije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Berane su juče, nakon što su pribavili naredbu za pretres izdatu od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, pretresom kuće N.D. (50) iz Berana pronašli i oduzeli:   

- lovački karabin, cal. 7,9 mm, sa optičkim nišanom, za koju ovo lice ne posjeduje oružni list,

- 273 komada municije različitog kalibra, i

- pet okvira od automatske puške M-70

Službenici ovog CB-a su istog dana, takođe po pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, pretresom kuće M.P. (58) iz Berana pronašli i oduzeli:

- automatsku pušku M-70, cal. 7,62 mm,

- vojni karabin, cal. 7,9 mm,

- lovačku pušku marke „Beretta“, cal. 12 mm, sa oružnim listom na ime trećeg lica sa isteklim rokom važenja,

- lovačku pušku, cal. 12 mm, fbr.2270, sa oružnim listom na ime M.P. sa isteklim rokom važenja,

- lovački karabin sa optičkim nišanom, sa oružnim listom takođe na ime M.P. sa isteklim rokom važenja,

- pištolj „CZ“, cal. 7,65 mm, isto sa oružnim listom na ime M.P. sa isteklim rokom važenja,

- 100 komada municije različitog kalibra,

- tri okvira za automatsku pušku,

- jedan zatvarač za pušku M-48,

- dva okvira za pištolj, cal. 7,65 mm,

- dva okvira za pištolj 7,62 mm,

- nož za automatsku pušku, i

- aparat za radio vezu.

Policijski službnenici su od N.D. i M.P. uzeli izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina, a u vezi sa pronalaskom oružja, municije i ostalih predmeta i materija koje su držali u ilegalnom posjedu.

O dođajima je obaviještem zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Beranama, koji se izjasnio da se protiv ova dva lica podnesu krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Berane će nastaviti sa planskim aktivnostima na pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu građana, a navedeno oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimno-710175135
22.03.2015. 21:47

Stavite imena da se zna. ko je pripremao ustanak protiv Crne Gore. A što bw uzmete i od ovih iz SNP, , Nove i ove nove koju formira Knežević. Kad je bilo prave države oni su išli na ljetovanje Goli otok.

2
0
8 88634
22.03.2015. 20:41

Ima toga na tone još od 90-tih prošlog vijeka kad je narodna stranka kamionima dijelila Srbima po selima sjevera CG oružje za obračun sa komšijama!?

6
0