Košarka

Navijači Karšijake prijete smrću košarkašima Gran Kanarije!

Navijači Karšijake preko društvenih mreža, uz slike pogubljenja talaca, poslali prijetnje igračima španskog kluba koji traži garanciju za bezbjednost ili neće putovati.
Navijači Karšijake prijete smrću košarkašima Gran Kanarije!
Portal AnalitikaIzvor

Košarkaški klub Gran Kanarija zvanično se obratio Euroligi tražeći "stopostotnu garanciju" za bezbjednost pred gostovanje u Izmiru iduće neđelje.

Povod su prijetenje smrću koji su putem društvenih mreža primnili neki igrači španskog tima. Poruke tipa "razmisli dva puta prije nego što dođeš" ili "umrijećeš za neđelju dana" stigle su igračima Tavaresu, Oliveru, Baesu i Kuriku.

Prijetnje su "ilustrovane" stravičnim slikama pogubljena talaca u takozvanoj "islamskoj državi". Španski tim je dobio prvi meč sa 10 poena razlike (76:66), ali predsjednik kluba Hoakin Košta kaže da ekipa neće putovati ako ne dobije garancije za bezbjednost.

Španska štampa podsjeća da je 21. novembra u Istanbulu, pred meč sa Galatasarajem, smrtno stradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković, a takođe se ističe da su navijači ovog turskog tima u četvrtak u Berlinu izazvali velike nerede zbog kojih je meč sa Albom počeo sat kasnije.

Portal Analitika