Region

Vulin: Da je Grčka imala Vučića…

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je u Nišu da bi stanje u Grčkoj bilo mnogo drugačije da je imala svog Vučića.
Vulin: Da je Grčka imala Vučića…
Portal AnalitikaIzvor

"Da je naša bratska Grčka prije sedam godina kada je počela kriza imala na čelu svoje Vlade jednog Aleksandra Vučića, ne bi bila u ovako teškoj situaciji kao što je danas, jer bi na vrijeme razumjela šta znači štednja i šta znači rad", kazao je Vulin.

On je, na Izbornoj konferenciji Gradskog odbora Pokreta socijalista u Narodnom pozorištu u Nišu, rekao da bi i Srbija danas bila bolje mjesto za život da je ranije počela da radi i da štedi.

"Stanje u oblasti socijale je veoma teško, ali ne zbog toga što je ljevica neradna i što ne želi red i rad, već zbog toga što je ljevica došla na vlast u zemlji koja je pljačkaškom privatizacijom uništena temeljno i namjerno", kazao je Vulin.

Ministar je ocijenio da uprkos "zatečenom teškom ekonomskom stanju i štednji na svim poljima" aktuelna vlast nije smanjila izdatke za tuđu njegu i pomoć, za dječije dodatke i ostala socijalna davanja.

"Da nijesmo počeli da radimo ovo što radi Vučićeva Vlada, mi ne bi imali para da isplatimo ni plate ni penzije, prodali bi sve što imamo i ostavili bi jad i bijedu budućim generacijama", poručio je Vulin.

 

B92

Portal Analitika