Društvo

„Čarobnjak iz Oza“ očarao mališane

Djeca iz dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele, djeca zaposlenih u Mercatoru i Rodi i autori nagrađenih radova na likovnom konkursu, zajedno su proslavili Svjetski dan pozorišta u KIC-u Budo Tomović. Tim povodom na velikoj sceni pročitana je ovogodišnja poruka Međunarodnih mreža za razvoj pozorišta za djecu i mlade i razvoj lutkarstva, koja se na ovaj dan čita u cijelom svijetu. Nakon toga, oko 500 mališana gledalo je hit predstavu „Čarobnjak iz Oza“, a utisci djece bili su i više nego pozitivni.
„Čarobnjak iz Oza“ očarao mališane
Portal AnalitikaIzvor

U susret Svjetskom danu pozorišta za djecu Mercator i Gradsko pozorište organizovali su i likovni konkurs u okviru kojeg je nagrađeno 25 autora, a koji su osim izložbe u holu KIC-a, nagrađeni sa pet tablet računara, deset poklon paketa i ulaznicama za predstavu.

Ivana Mrvaljević, direktorica Gradskog pozorišta je zahvalila kompaniji Mercator što je prepoznala značaj kampanje da što veći broj djece uživa u pozorišnim predstavama.

„Pozorište razbuđuje maštu, uči djecu ljudskoj motivaciji i psihologiji, ono je iskustvo za cijelu porodicu, zbližava ljude, razvija igru i socijalne vještine i na kraju samo u prostoru teatra neke nevjerovatne slike o kojima djeca maštaju oživljavaju iz tame. Drago nam je  što nismo usamljeni u namjeri da sto više djece dobije priliku da doživi nezaboravan, upečatljiv susret sa pozorištem“, kazala je Mrvaljević.

Žarko Ivanović, PR kompanije Mercator još jednom je iskazao zadovoljstvo što je ova saradnja realizovana, sa nadom da će postati tradicionalna.

„Kao društveno odgovorna kompanija trudimo se da ulažemo u prave vrijednosti, a vjerujemo da kultura i pozorište to zaista jesu. Osim toga, djeca su naša najveća vrijednost i na ovaj način želimo da podstičemo njihovu kreativnost i kreiramo ambijent u kojem imaju što više dodira s kulturom i kulturnim dešavanjima“.

Portal Analitika