Politika

RAKČEVIĆ: Pitanje NATO-a ne treba da bude prepreka za saradnju opozicije

Građanski pokret Ujedinjena refirmska akcija URA sarađivaće sa svima koji javno definišu da na narednim izborima neće biti na klupi rezervnih igrača ovakve Demokratske partije socijalista, kazao je u razgovoru za Dan predsjednik Građanskog pokreta Žarko Rakčević.
RAKČEVIĆ: Pitanje NATO-a ne treba da bude prepreka za saradnju opozicije
Portal AnalitikaIzvor

Rakčević je odgovarajući na pitanje ko su potencijalni partneri URA na opozicionoj sceni kazao da su posvećeni okupljanju slobodnih ljudi i istomišljenika i izgradnji organizacione mreže širom Crne Gore.

- Posebno dobru saradnju u jednom periodu imali smo sa Miodragom Lekićem i Demokrtaskim frontom. U novonastalim okolnostima vjerujem u blisku saradnju sa Lekićevim Demosom, ali se nadam da će i Demokratski front profilisati politiku građenja mostova saradnje unutar opozicije - istakao je Rakčević.

Na pitanje da li je NATO integracija prepreka za opozicionu saradnju Rakčević je odgovorio da nije vidio prevelike prepreke ni u dosadašnjem različitom pristupu ovom pitanju unutar DF-a.

- Previše je u maloj Crnoj Gori isforsirano podjela. Članstvo u NATO nije jednostavna crno-bijela priča, a još manje bi trebalo da onemogući saradnju onih koji žele drugačiju, bolju Crnu Goru u EU. Treba nam ozbiljan i široki demokratski dijalog oko ove teme, i demokratska odluka ako dobijemo poziv. Mi smatramo da, kad se sve sabere i oduzme, nešto je više razloga koji obezbjeđuju maloj Crnoj Gori na balkanu veće šanse za prosperitet i stabilnost u društvu država članica NATO - poručio je Rakčević.

Odgovarajući na pitanje koliko je saradnja sa SDP-om moguća nakon dešavanja posle izbora u Podgorici, Rakčević je poručio:

- Sa žaljenjem ću ponoviti mišljenje da je prepoznatljiv sistem vladanja i djelovanja DPS-a  progutao većinu aktuelnog rukovodstva SDP-a. Nijesu oni promjenili taj sistem iznutra već je taj sistem promjenio njiih iznutra – kazao je Rakčević. 

Portal Analitika