Društvo

Uprava policije: Cetinjem ne kruži kombi koji krade djecu

Cetinjska policija preduzima sve potrebne aktivnosti da provjeri navode djevojčiće (15) iz tog koja je prijavila pokušaj otmice, saopšteno je iz Uprave policije.
Uprava policije: Cetinjem ne kruži kombi koji krade djecu
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je djevojčica (15) prijavila sličan događaj, ali da ne postoje indicije koja ukazuju na to da Cetinjem kruži vozilo iz kojeg neko pokušava da otima maloljetnike

Kako se navodi u saopštenju, djevojčica je, uz prisustvo oca, prijavila Odeljenju bezbjednosti Cetinje sličan događaj.

„Međutim, dalji navodi koji su se pojavili u medijima da Cetinjem kruži „bijeli kombi bez tablica koji krade djecu“ nijesu tačni“, kaže se u saopštenju.

Kako su objasnili iz UP, na području te opštine u nije prijavljen nestanak, niti otmica nijednog maloljetne ili punoljetne osobe.

U saopštenju se navodi da cetinjska policija ne raspolaže nijednim podatkom koji bi ukazao na indiciju da takvo vozilo kruži Cetinjem.

„Niko od ovlašćenih lica ili građana nije prijavio da je na području tog grada primijetio sumnjivo vozilo bijele ili neke druge boje, bez registarskih oznaka, sa nepoznatim osobama koja se u njemu nalaze”, kaže se u saopštenju.

Iz UP su rekli da je cetinjska policija o prijavljenom događaju odmah obavijestila zamjenika Osnovnog državnog tužioca (ZODT) u Cetinju.

“Policijski službenici su, u konsultaciji sa ZODT, preduzeli aktivnosti na provjeri navoda prijave, a takve aktivnosti se i dalje preduzimaju u cilju potpunog rasvjetljavanja činjenica prijavljenog događaja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija obavila provjere u vezi sa karakteristikama vozila i opisom lica koje je djevojčica navela.

Policijski službenici su, kako se navodi, od ZODT zatražili izdavanje i dobili naredbu za izuzimanje video zapisa gradskih kamera od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju.

„Cetinjska policija obilazi reone i preventivno djeluje u blizini škola i vrtića u Cetinju i preduzimaju druge potrebne mjere i radnje na terenu.“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika