Abiznis

PUNE SKI STAZE: Prvi proljećni dan na Žabljaku (VIDEO)

Zahvaljujući obilju snijega i sunca i nizu sportskih i zabavnih programa Žabljak je ovog vikenda dobro posjećen. Većina hotela je otvorena kažu u Turističkoj organizaciji.
PUNE SKI STAZE: Prvi proljećni dan na Žabljaku (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

"Ovog vikenda posjeta je mnogo bolja nego ranije. Imamo puno sportskih manifestacija , kulturnih i turističkih sadržaja, tako da imamo i dosta gostiju. Idućeg vikenda imaćemo Festival sportske rekreacije a sezona skijanja će se nastaviti i u aprilu", kaže direktor TO Žabljaka Boro Nikolić.

Na Savinom kuku održava se tradicionalni postsezonski seminar za učitelje i trenere skijanja u organizaciji Crnogorske asocijacije učitelja sportova na snijegu. Učestvuju treneri sportova na snijegu iz regiona.

I na skijalištu Javorovača okipili su se sportisti iz regiona, ljubitelji skijanja na dasci u okviru SNOW  BOAD FESTIVALA , koji je organizovala Nacionalna turistička organizacija i udruženje snou bordera " ZBRDA ZDOLA" sa Žabljaka.

Predstavnik udruženja Darko Oroz zadovoljan je uslovima na skijalištu.

"Kakvo je vrijeme takva je i organizacija, sve ide kako treba, očekujemo lijep provod. U sportskom dijelu programa učestvuje velika grupa bordera iz regiona koji voze snoubord kros, imamo domaće skijaše koji voze paralelslalom ", kaže Oroz.

U zabavnom dijelu programa priređena je žirka na stazi i nastup Ramba Amadeusa.

Učesnici fetivala sjutra nastavljaju program penjanjem u planunu i slobodnom vožnjom po neuređenim terenima Durmitora.

Ponudu na skijalištu obogatile su i Plantaže iz Podgorice.

"Naša kompanija uvijek je u funkciji promocije crnogorskog turizma . Mi smo na svim namifestacijaja i turističkim dešavanjima. Prošle nedjelje smo bili na Vučju, a danas kuvamo vino na Žabljaku, imamo i novi proizvod breskovu rakiju koja je idealna upravo za ovakve prilike, za bordere i  skijaše", kazala je predstavnica Plantaža Jovana Šanović.

Danas na prvi dan proljeća meteorolozi u Žabljaku izmjerili su 104 cm snijega pa će Žabljačani i njihovi gosti i u proljećnim mjesecima nastaviti da skijaju, a bogami i da piju kuvano vino i rakiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

rtcg.me

Portal Analitika