Ostalo

Šifrin najbolja i u Meribelu

Amerikanka Mikaela Šifrin pobjednica je posljednjeg, devetog slaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Meribelu. Zvanična svjetska i olimpijska šampionka bila je druga nakon prve vožnje, a do šeste pobjede ove sezone i malog kristanog globusa u slalomu došla je u ukupnom vremenul minut, 34 sekunde i osam stotinki.
Šifrin najbolja i u Meribelu
Portal AnalitikaIzvor

To je njena 15. pobjeda u Svjetskom kupu. Šifrin je za pet stotinki bila brža od drugoplasirane Šveđanke Fride Hansdotir, dok je treća bila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova sa zaostatkom od 40 stotonki. Na četvrtom mjestu završila je Slovenka Tina Maze i sa bodovima iz današnje trke ponovo preuzela prvo mjesto u generalnom pasmanu Svjetskog kupa. Čehinja Šarka Strahova bila je peta, dok je šesto mjesto ovojila Francuskinja Nastasija Noan.

Šifrin je trofej u slalomu osvojila sa 679 bodova. Drugoplasirane Hansdotir ima 569, dok je Maze treća sa 439 bodova. Čelnu poziciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, trku prije kraja takmičenja, zauzima Maze sa 1471 bodom i ima 18 višeod drugoplasirane Feninger. Amerkanka Lindzi Von je treća sa 1042 bodova. Skijašice će takmičenje u Svjetskom kupu završiti sjutrašnjim veleslalomom u Meribelu. (Mina)

Portal Analitika