Društvo

Na Cetinju održana šetnja podrške

Šetnja podrške roditeljima beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici pod sloganom Za bezbjedna porodilišta, kako bi nadležnim poručili da obezbijede osnovne uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu novorođenih beba i njihovih majki, održana je u suboru I na Cetinju. Šetnju je iniciralo Udruženje Roditelji u pet crnogorskih gradova.
Na Cetinju održana šetnja podrške
Portal AnalitikaIzvor

Građani su   prošetali   Njegoševom ulicom od Ministarstva kulture do Dvorskog trga, noseći transparente “Za odlazak u porodilište bez straha”, “Izliječite nam porodilišta” …

-Na ovaj način smo željeli da pokažemo da nećemo dopustiti da se slične situacije, kao u Bijelom Polju, dogode ponovo, I da zahtijevamo bolje uslove u porodilištima.Obraćamo se resornim institucijama Crne Gore polazeći od premise da je pravo na život I zdravlje osnovno ljudsko pravo.Ne smijemo dozvoliti da I jedan život bude prekinut zbog razloga koji su se desili u Bijelom Polju-poručila je jedna od organizatorki šetnje na Cetinju Gordana Mugoša.

Građani prijestonice mogli su juče potpisati I peticiju za unaprjeđenje stanja u porodilištima  koju je aktiviralo udruženje Roditelji.

J.Đ.

 

Portal Analitika