Muzika

John Newman i Milky Chance na Exit donose najslušanije planetarne hitove!

Nova engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice John Newman, nastupiće u subotu 11. jula na glavnoj pozornici Exit festivala! 24-godišnji pjevač u Novom Sadu predstaviće album „Tribute“ sa prvog mjesta britanske top liste, na kojem su jednako plasirani singlovi „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“.
John Newman i Milky Chance na Exit donose najslušanije planetarne hitove!
Portal AnalitikaIzvor

z sastav Rudimental, osvojio je svjetske top liste i sa hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“, a još uvijek je aktuelan singl „Blame“ sa kojim su John Newman i Calvin Harris obilježili prošlu jesen i zimu! Spotovi za ove hitove danas u zbiru imaju blizu milijardu pregleda na sajtu YouTube, dok je samo Newman u prethodne dve godine zabilježio tiraž od impresivna četiri miliona! Noć kasnije, 12. jula, na istom mjestu nastupiće i njemačka atrakcija, indie-pop duo Milky Chance koji je fanove osvojio pjesmom „Stolen Dance“ sa hvaljenog albuma „Sadnecessary“!

 

John Newman – Love Me Again: https://www.youtube.com/watch?v=CfihYWRWRTQ

 

John Newman je akter jedne od najživljih priča u savremenoj muzici, boreći se protiv svih šansi, od teške nemaštine u malenoj jorkširskoj parohiji, do statusa pjevača koji sve što uradi pretvara u čist trijumf! Newman se od malena učio da sve radi sam, da bi i koledž plaćao od sakupljanja stakla i konobarisanja, te sve češćih nastupa kao tinejdžer sa glasom soul veterana! Ljubav prema muzici usadila mu je samohrana majka, koja je obožavala zvuk kuća Motown i Atlantic, uz neizbježne Northern Soul žurke sa kojih je donosila raritetne ploče, prve u Džonovim DJ setovima na lokalnim svadbama. Odrastanje u severnačkoj varoši donosilo je česte tuče, pa i sukobe sa policijom koji se danas ogledaju u njegovom izraženom samopouzdanju i gorljivom temperamentu. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol.

Poslije studija na muzičkom koledžu u Lidsu, Newman dolazi u London i upoznaje momke iz novoformiranog sastava Rudimental koji sa njegovim glasom i „Feel The Love“ stiču planetarnu slavu! Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo slijedi Njumenov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište! Album „Tribute“ takođe dospijeva na vrh britanske liste, simbolično ispred velikog Pola Makartnija.

Dok svijetom još odjekuje poslednji hit singl „Blame“, Newman snima novi album u Los Anđelesu, čije prve pjesme se očekuju ovog proljeća. „U svijetu danas ima previše selebritija, a premalo umjetnika“, riječi su pjevača, koji u 21. vijeku instant slave, sam piše i remiksuje svoje pjesme, sa rijetkim talentom da pjevanjem i tuđu pjesmu učini svojom. Takav talenat imao je i jedan drugi Jorkširac raspuklog glasa i nezadržive sjevernjačke emocije, pokojni velikan Joe Cocker.

 

Milky Chance – Stolen Dance: https://www.youtube.com/watch?v=iX-QaNzd-0Y

 

Milky Chance  je duo koji kombinuje akustične elemente rege i indi-rok muzike uz savremene elektronske ritmove, a čine ga pevač i gitarista Clemens Rehbein i DJ Philipp Dausch. Njihov hit „Stolen Dance“ bilježi stotine miliona pregleda na sajtu YouTube i zvanično je među 10 najtraženijih pjesama 2014. godine na popularnom digitalnom servisu Shazam! Evropu osvajaju preko noći sredinom 2013. da bi već sljedeće godine izazvali pravu senzaciju preko Atlantika i postali miljenici američke nezavisne scene. Za jedan alternativni sastav, uspjeli su da nastupe u šou Džimija Kimela, uz rasprodate koncerte od Njujorka do Los Anđelesa. Već drugu godinu nastupaju na svim važnijim evropskim festivalima, a ove godine ih očekuje i nova američka turneja uz nastup na festivalima Coachella i aktuelnom SXSW!

 

Goldie & The Heritage Orchestra – Timeless: https://www.youtube.com/watch?v=R6EWdBb2sXA

 

Legendarni DJ i producent, engleski glumac i vizuelni umetnik, Goldie, nastupiće 10. jula na glavnoj bini Exit festivala u okviru popularnog X-Bass programa, koji se i ove godine realizuje u saradnji sa globalnom muzičkom platformom UKF. Živa ikona drum&bass pokreta i osnivač pionirske diskografske kuće „Metalheadz“, u Novi Sad se vraća radi proslave 15. rođendana Exita i 20 godina od izlaska najuticajnijeg drum&bass albuma, Goldijevog prvijenca „Timeless“! Iste noći, na glavnoj bini pridružiće mu se i sve popularniji pariski tandem Dirtyphonics, a 9. jula na istom mjestu žurku do jutra praviće londonski DJ i producent Breakage kojeg prati MC LX oNe. Svi fanovi hip-hopa i jakih bas linija 11. jula imaće pravi praznik jer na Exit dolazi njujorški bitmejker Just Blaze, producent čiju muziku na svojim albumima koriste Jay Z, Eminem, Kanye West, Snopp Dogg i Rick Ross! Završne večeri, u nedelju 12. jula, X-Bass boje braniće trio Critical Soundsystem koji čine dokazani drum&bass majstori, vlasnik čuvene „Critical“ etikete Kasra, popularni ruski producent Enei i nova austrijska zvezda Mefjus.

 

Ulaznice za EXIT festival se mogu naći po cijeni od 58 eura, dok se ulaznice za drugo izdanje Sea Dance festivala mogu se kupiti po cijeni od 29,99 eura, što je čak 50% popusta u odnosu na redovnu cijenu ulaznice. Broj ulaznica po ovoj cijeni je ograničen! Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture može se nabaviti za samo 69 eura. Ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Spisak maloprodajnih objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za SEA DANCE i EXIT festivale dostupan je na zvaničnom sajtu festivala: www.seadancefestival.me

Svi vlasnici ulaznica za Exit festival, kupljenih prije 15. januara, koji su na poklon dobili i kartu za Sea Dance, moraju izvršiti kratku aktivaciju do 31. marta na linku http://exitavantura.gigstix.com/, kako bi njihove ulaznice za festival na Jazu bile validne.

Portal Analitika