Abiznis

CBCG : Pad kamatnih stopa i u januaru

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u januaru je pala 0,02 procentna poena i iznosila je 9,2 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).
CBCG :  Pad kamatnih stopa i u januaru
Portal AnalitikaIzvor

»Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa u januaru je oslabila 0,02 procentna boda na 8,39 odsto«, navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u januaru su porasle, efektivna 0,77 procentnih poena na 9,79 odsto, a nominalna 0,62 procentna boda na 8,4 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u januaru su zabilježile pad, efektivna 0,07 procentanih poena na 25,59 odsto, a nominalna 0,03 procentna boda na 21,3 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u januaru su porasle, efektivna 0,88 procentna poena na 25,5 odsto, a nominalna 0,82 procentna boda na 21,32 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u januaru je u odnosu na decembar bila 0,06 procentnih poena niža i iznosila je 1,77 odsto.

Efektivna kamatna stopa na depozite građana u januaru je u odnosu na decembar oslabila 0,07 procentnih poena na 2,17 odsto, dok je za preduzeća pala 0,04 procentna boda na 1,23 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u januaru je iznosila 7,43 procentnih poena i bila je viša nego u decembru.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.