Fudbal

Barsa i Dinamo pod istragom UEFA

Evropska fudbalska unija (UEFA) podigla je optužnicu protiv Barselone zato što su njeni navijači tokom meča Lige šampiona istakli "nedozvoljeni transparent". Disciplinska komisija UEFA saopštila je i da će ispitati rasističke optužbe protiv navijača kijevskog Dinama.
Barsa i Dinamo pod istragom UEFA
Portal AnalitikaIzvor

Nikakvi detalji o prirodi transparenta nijesu saopšteni, osim da će komisija 21. maja odlučiti o prekršaju Barselone, što navodi na zaključak da prekršaj nije ozbiljan.

Slučaj navijača Dinama biće ispitan sljedećeg četvrtka. Optužbe za rasizam odnosile su se na duel protiv Evertona, koji se igrao u četvrtak uveče. Utakmica se igrala na stadionu na kome je jedna tribina bila zatvorena zbog nereda na utakmici protiv Gengana. 

UEFA je saopštila da će njena Disciplinska komisija povodom rasističkog incidenta i drugih optužbi na račun ukrajinskog kluba donijeti odluku sljedećeg četvrtka. Sankcije protiv kijevskog Dinama vjerovatno će biti primijenjene u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope 16. aprila, kada taj klub dočekuje italijansku Fiorentinu. 

Portal Analitika