Abiznis

MONTEPUT : Prihod od putarine veći za trećinu

Kroz tunel Sozina je, nakon prekida saobraćaja na putu Cetinje-Budva, povećan promet vozila, dok je naplata putarine za prvih 19 dana marta biča veća 32 odsto i iznosila je 353,08 hiljada EUR, saopšteno je iz Monteputa.
MONTEPUT : Prihod od putarine veći za trećinu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Monteputa su Danu kazali da je nakon prekida saobraćaja 7. marta došlo do povećanja prometa vozila kroz tunel Sozina.

»Za prvih 19 dana marta saobraćaj je u odnosu na prošku godinu povećan 36 odsto, odnosno prošlo je oko 100 hiljada vozila u odnosu na 73,4 hiljade koliko ih je prošlo u uporednom periodu prošle godine«, rekli su predstavnici Monteputa.

Oni su naveli da je za prvih 19 dana marta naplaćeno 353,08 hiljada EUR od naplate putarine.

»U istom periodu prošle godine naplaćeno je 267,36 hiljada EUR, što znači da je ovog marta naplaćeno 32 odsto više«, saopštili su iz Monteputa.

U prvoj sedmici marta dnevni prosjek je iznosio 4,14 hiljada vozila, dok je u periodu od 7. do 15. marta kroz tunel Sozina prošlo u prosjeku 6,23 hilhade vozila.

»U tom periodu saobraćaj je bio veći 50,7 odsto«, precizirali su iz Monteputa.

Prekid saobraćaja na putu Cetinje-Budva, zbog pojave klizišta na Markovićima, stvorio je probleme autoprevoznicima koji su morali da idu preko Sozine do primorja.

Broj autobusa i kamiona koji su u prvih 19 dana marta prošli kroz Sozinu povećan je 24 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Portal Analitika