Društvo

Šetnja podrške roditeljima inficiranih beba

Udruženje Roditelji organizovaće danas šetnju podrške roditeljima beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici pod sloganom Za bezbjedna porodilišta, kako bi nadležnim poručili da obezbijede osnovne uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu novorođenih beba i njihovih majki.
Šetnja podrške roditeljima inficiranih beba
Portal AnalitikaIzvor

Šetnja podrške će istovremeno biti organizovana u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju i na Cetinju, a počeće u 12 sati.

"Nadležnim želimo da poručimo da urade sve kako se slična situacija više ne bi ponovila i da u tom cilju obezbijede osnovne uslove koji su potrebni za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu novorođenih beba i njihovih majki", kaže se u saopštenju.

Unaprjeđenje stanja u porodilištima je zatraženo i potpisima podrške građana iz svih opština u Crnoj Gori, koji od srijede potpisuju on-line peticiju koju je aktiviralo udruženje Roditelji.

»Ne smijemo dozvoliti da i jedan život ubuduće bude prekinut, ponajmanje zbog razloga koji su se desili u bjelopoljskoj bolnici, koji su do sada poznati«, piše u peticiji.

Peticija se može potpisati na portalu Roditelji.me, na linku: http://bit.ly/1xegxo2

Prikupljeni potpisi biće predati Ministarstvu zdravlja u ponedjeljak.

U Podgorici će okupljanje biti organizovano na Rimskom trgu, nakon čega je planirana šetnja pored zgrade Vektra, Moskovskom ulicom do Dječijeg parka na Kruševcu.

U Baru će se porodice i građani prvo okupiti na trgu pored Robne kuće, nakon čega je planirana šetnja šetalištem, pored Doma kulture, zatim Doma zdravlja i povratak na Trg.

Najavljeno je da će u Nikšiću okupljanje biti u Njegoševoj ulici, ispred Prve banke, nakon čega je planirana šetnja korzom do spomenika Kralju Nikoli. U Bijelom Polju porodice i građani će se okupiti u Ristovom parku, nakon čega je planirana šetnja korzom do Gradskog parka.

Na Cetinju će okupljanje biti na početku Njegoševe ulice, u blizini Ministarstva kulture, nakon čega je planirana šetnja korzom do gradskog Trga. 

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
T Trn
21.03.2015. 09:59

Ne traže oni podršku roditeljima no sebi (dražinom frontu)!

2
1
E EU
21.03.2015. 11:53

Koji si ti sebi kralj :)

2
1
T Trn
21.03.2015. 09:59

Ne traže oni podršku roditeljima no sebi (dražinom frontu)!

3
2
L Litija
21.03.2015. 08:36

Dražin front ne ispušta priliku da do maksimuma i ogromnog neukusa iskoristi ovaj nesrećni slučaj sa bebama pa preko raznih protesta, peticija, štrajkova i ne znam čega još sve, pokušava nanijeti štetu ugledu i države i ljekara . Jednostavno rečeno nije im u interesu da to prepuste pravu i državi no bi da oni tuže i presuđuju! U tom cilju organizuju i ove l i t i j e kako bi što više privukli pažnju građana na sebe i njihovu ulogu u pozivanju države na odgovornost i to njima lično. Smatram da će im u toj šetnji pristupit samo oni koji mrze Crnu Goru i koji bi je rado viđeli na koljenima i u njihovim četničkim rukama!

3
2
E EU
21.03.2015. 11:52

Ao druže kako tebi nije dobrooooo. A ti si kao branilac ove naše CG...neka častiti ..ti eto taj nesrećni slučaj sa bebama koristis u etiketiranju ko je a ko ne za CG. Bolesno do peta.

2
1