Turizam

TO Budva predstavila ponudu u Moskvi

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila svoju turističku ponudu na sajmu turizma “MITT 2015” u Moskvi, koji se održao od 18. do 21. marta.
TO Budva predstavila ponudu u Moskvi
Portal AnalitikaIzvor

U sklopu zajedničkog nastupa na štandu NTO CG, pored Turističke organizacije opštine Budva, svoju ponudu predstavile su lokalne turističke organizacije Bara, Tivta i Ulcinja, nacionalni avioprevoznik „Montenegro Airlines“, turoperator  „R-Tours Montenegro“, crnogorski hotelijeri HG “Montenegro Stars”,“Budvanska Rivijera”,“Queen of Montenegro“, „Ulcinjska rivijera“, “Beppler & Jacobson - hotel Avala”, „Maestral“,  „Monte Casa, kao i “Fly Montenegro“, turistička agencija “Kompas Montenegro” i dr. 

Prema informacijama i podacima dobijenim od turoperatora i crnogorske privrede, rezervacije smještaja sa ovog tržišta ove godine počele su kasnije, ali u nastupajućem periodu predstoji intezivnija prodaja. Aktuelna politička dešavanja u Ukrajini, devalvacija rublje i pad životnog standarda se svakako odražava na putovanja ruskih državljana generalno, a posebno kada su u pitanju zemlje eurozone  koje su značajno skuplje u odnosu na isti period prethodne godine.

Turoperatori ističu prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije, prije svega iz razloga što ruskim turistima nije potrebna viza za boravak do 30 dana, kao i to što je crnogorska privreda u postojećoj globalnoj situaciji u Rusiji, uglavnom korigovala cijene usluga za ovo značajno tržište u odnosu na prethodnu godinu. Broj individualnih dolazaka sa ovog tržišta, prema podacima hotelijera u prvom kvartalu ove godine, je značajnije povećan u odnosu na isti period prethodne godine, imajući u vidu  povoljne  aranžmane i dobru avio  povezanost.

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines, u saradnji sa turoperatorima sa ovog tržišta, će tokom ljetnje turističke sezone imati oko 20 letova nedjeljno iz Moskve za Tivat i Podgoricu. Novitet u redu letenja nacionalne aviokompanije je redovna linija za Sankt Peterburg, dva puta nedeljno, u periodu maj-septembar. Takodje, od juna mjeseca, ruski avioprevoznik, Rossiya Airlines, uvodi redovnu liniju na relaciji Sankt Peterburg – Tivat. Kao i prethodnih godina ruske avio kompanije Aeroflot, Transaero i Siberia, u saradnji sa generalnim zastupnikom za Crnu Goru Fly Montenegro, imaju redovne letove na godišnjem nivou a biće realizovani i čarter letovi iz Ekaterinburga, Samare i Tjumena. Novina je i da je prodaja na tržištu Bjelorusije znatno poboljšana, te da će broj čarter letova  biti uvećan u odnosu na prethodnu godinu.

Prema podacima organizatora, na sajmu učestvuje preko 2000 izlagača iz oko 200 destinacija, od kojih su 74% turistički agenti i turoperatori. 

Portal Analitika