Region/Svijet

Prva žena na čelu Gardijana

Britanski list Gardijan saopštio je danas da je imenovao urednicu američkog izdanja Ketrin Viner za novu glavnu urednicu lista.
Prva žena na čelu Gardijana
Portal AnalitikaIzvor

Viner će biti prva žena koja će voditi taj list u njegovih 194 godina postojanja tokom kojih je bilo ukupno 12 glavnih urednika.

Ona će na ljeto zamijeniti Alena Rusbridžera koji je taj uticajan list liberalne orijentacije vodio posljednjih 20 godina.

Vlasnik Gardijana, Trast Skot, objavio je danas odluku o novoj glavnoj urednici pošto su članovi upravnog odbora imali posljednje intervjuu s dva najozbiljnija kandidata.

Viner je takođe dobila veliku podršku osoblja Gardijana i nedjeljnika Obzerver na glasanju ranije ovog mjeseca. Za nju kao prvi izbor za urednika glasalo je 53 odsto od 438 osoba koji su učestvovali u glasanju.

Rasbridžder će preuzeti funkciju predsjednika "Trast Skota" početkom 2016. godine. (Blic)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.