Abiznis

Žugić: Ne očekujem rebalans

Javne finansije su stabilne i održive, a rebalans budžeta se ne očekuje, saopštio je ministar finansija Radoje Žugić. Ministar je siguran da nivo javnog duga neće preći granice Mastrihta i da neće trebati sanacioni plan.
Žugić: Ne očekujem rebalans
Portal AnalitikaIzvor

"Nivo javnog duga neće preći nivo Mastrihta. Najnoviji elemenat je naše zaduženje, gotovo smo prepolovili kamatne stope javnog duga, koji je dospio ovih dana", rekao je Žugić.

On, sudeći po podacima koje imamo, smatra da nam neće trebati sanacioni plan budžeta. Žugić je siguran i da izgradnja drugog bloka TE neće uticati na javni dug i budžet.

"Ne, apsolutno ne, to je pitanje kompanije, ona je likvidna, ima svoje depozite, poslovanje, reputaciju i ona, baš kao država, može emitovati obveznice. Takođe ima dobre finansijske rezultate. Izgradnju drugog bloka doživljavam kao razvojni projekat i očekujem da počne", zaključio je Žugić. (Portal RTCG)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.