Abiznis

Učenici OŠ „Olga Golović“ iz Nikšića obišli kompaniju Plantaže

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, oko 70 osnovaca iz OŠ „Olga Golović” iz Nikšića posjetili su danas kompaniju Plantaže. Za djecu je to bila prilika da na terenu dobiju jasniju sliku o onome što su učili kroz nastavni program – kako se uzgaja vinova loza i kako se od grožđa pravi vino po kome je crnogorska kompanija i Crna Gora prepoznata na širim prostorima.
Učenici OŠ „Olga Golović“ iz Nikšića obišli kompaniju Plantaže
Portal AnalitikaIzvor

Osnovci su posjetu započeli u vinarskom podrumu kod upravne zgrade, gdje su im tehnolozi iz Plantaža na najjednostavniji mogući način objasnili cjelokupan proces dopremanja i muljanja grožđa i dobijanja mladog vina. Zatim su su obišli dio vinograda, kao i poznati objekat “vidikovac”. Posebno su bili impresionirani pogledom na prostranstvo pod zasadima vinove loze i brojkama koje se odnose na površinu vinograda najvećeg u jednom kompleksu na Balkanu. Edukativni izlet upotpunjen je obilaskom vodopada na Cijevni i završen u podrumu Šipčanik, gdje su dobili informacije i o procesu odležavanja i sazrijevanja vina u buradima.

Zadovoljstvo posjetom Plantažama izrazili su i njihovi nastavnici jer je, kako su kazali, edukacija na terenu način da učenicima ostane u dužem pamćenju znanje koje su usvojili na časovima prirode, a vezano za teme iz poljoprivrede. 

Edukativni izlet u Plantažama dio je kampanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja usmjerene ka najmlađoj populaciji, kako bi im se približila poljoprivreda i tako stvorila zainteresovanost da ta oblast bude njihovo buduće poslovno opredjeljenje. Vinogradarstvo i vinarstvo je samo jedna od oblasti u kojima Crna Gora ima potencijal za razvoj preduzetništva.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.