Crna hronika

Identifikovan napadač na novinarke “Blic Crna Gora” i “Pobjede”

Napadač koji je juče ispred zgrade Osnovnog suda u Beranama nasrnuo fizički i verbalno na novinarke “Pobjede” i “Blica Crna Gora” Violetu Jašović i Snežanu Ćorović identifikovan je i biće priveden na saslušanje, rečeno je Portalu Analitika u kabinetu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.
Identifikovan napadač na novinarke “Blic Crna Gora” i “Pobjede”
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, zamjenica Osnovnog tužioca u Beranama, uzeće izjave i od napadnutih novinarki nakon čega će odlučiti o sljedećim potezima u ovom slučaju.

Novinarke Jašović i Ćorović danas su dale izjave u beranskoj policiji.

One su inspektorima objasnile da su ih napale nepoznate osobe dok su bile na radnom zadatku ispred zgrade suda, gdje su čekale da fotografišu privođenje osumnjičenih fudbalera za namještanje rezultata utakmica. Rekle su da su ih nepoznate osobe grubo napale i vrijeđale, uz psovke. Jedan od napadača je novinarki Ćorović zaprijetio da će je ubiti ukoliko objavi fotografiju osumnjičenih. Grubo je odgurnuo, a novinarki Jašović jedan od nasilnika je oteo mobilni telefon i bacio ga na pločnik. Sve vrijeme dok je trajao obračun nasilnika sa novinarkama tu su bila i dvojica policajaca, ali oni su samo blago  verbalno reagovali pozivajući nasilnike da se umire.

Predsjednik Komisije za praćenje postupanja nadležnih u istragama slučajeva prijetnji i napada na novinare, urednik dnevnika „Dan“ Nikola Marković kazao je Portalu Analitika da očekuje od nadležnih hitnu istragu.

- Oštro osuđujem nasilje nad novinarima i iskazujem solidarnost sa koleginicama iz „Pobjede“ i „Blica Crna Gora“. Kao predsjednik Komisije tražim od nadležnih da taj napad dobije pravosudni epilog – rekao je on i najavio da će, u skladu sa svojim nadležnostima, pratiti tok istrage i epilog čitavog slučaja.

On je pozvao ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da naloži Unutrašnjoj kontroli hitnu istragu postupanja policajaca u ovom slučaju, jer, prema svjedočenju novinarki, oni su samo blago verbalno pokušali da zaustave nasilnike.

- Nakon istrage Unutrašnje kontrole policajce bi trebalo pozvati na disciplinsku odgovornost jer nijesu adekvatno zaštitili novinarke – dodao je Marković.

U beranskom osnovnom sudu juče su saslušani fudbaleri Novak Rajković, Stefan Lutovac, Milenko Nerić, Milovan Nikolić i Mihailo Radulović zbog sumnje da su „namještali“ rezultate utakmica i sebi ili drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 75.000 eura. Njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, kako ne bi uticali na svjedoke.

Povodom napada na novinarke “Pobjede” i “Bica Crna Gora” Uprava policije nije se oglašavala.

Portal Analitika