Košarka

Radulović: Preduzete sve mjere za bezbjedan meč

Rukovodstvo košarkaškog kluba Budućnost Voli preduzelo je sve da utakmica sa Partizanom bude odigrana u sportskom ambijentu, kazao je izvršni direktor podgoričkog kluba Slavko Radulović. Budućnost Voli i Partizan odigraće u nedjelju utakmicu 26. kola regionalne ABA lige.
Radulović: Preduzete sve mjere za bezbjedan meč
Portal AnalitikaIzvor

Radulović je kazao da podgorički klub sa ostalim segmentima, uključenim u organizaciju meča, sve učinio da u utakmici visokog rizika obezbjedi sigurnost svim ljubiteljima košarke u „Morači”. 

"Svi subjekti su uradili sve što treba da meč prođe u najboljem mogućem redu. Pored maksimalnih napora oko obezbjeđenja meča, želimo da i navijači i publika budu na nivou kakav zaslužuje ovakav spektakl", kazao je Radulović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je interesovanje za meč veliko i da bi fudbalski stadion pod Goricom bio mali da primi sve zainteresovane. 

"Primili smo preko 10.000 zahtjeva za karte, a nismo u mogućnosti da svima izađemo u susret. Izvinjavamo se zbog toga kako navijačima Budućnost Volija, tako i navijačima Partizana, kojih u Crnoj Gori itekako ima. Pozivam sve na fer i sportsko držanje, kako bi sve proteklo u duhu fer pleja i sportske borbe", rekao je Radulović.

Načelnik za javni red i mir, Duško Koprivica, kazao je da je duel Budućnosti i Partizana utakmica visokog rizika i da je Uprava policije preduzela sve mjere da taj sportski događaj prođe u najboljem redu. 

"Urađeni su planovi i procjene mogućih dešavanja, a angažovan je značajan broj policijskih snaga, služenika zaštitarskih službi. Siguran sam da ćemo obezbjediti stabilan javni red i mir, sačuvati ličnu i imovinsku sigurnost svih koji se nađu u dvorani „Morača” i obezbijediti da taj sportski događaj protekne u najboljem redu", rekao je Koprivica.

Generalni sekretar, Marko Šegerec, kazao je da je štampan standardan broj ulaznica, navodeći da je sala numerisana. 

"Molio bih sve ljude koji budu u sali da se strogo drže numeacija. Imaće pomoć redara, kojih će biti dovoljan broj da pomognu i izađu u susret svakome. Ulaz se otvara dva sata prije početka meča, interesovanje je ogromno i molimo navijače da što ranije krenu, kako bi se detaljan pretres uradio kako treba i da bi svi na vrijeme ušli. Klub će u subotu izaći sa preciznim obaviještenjem oko neke eventualne prodaje karata, mada su šanse male da je bude", kazao je Šegerec. (Mina)

Portal Analitika