Društvo

Suđenje direktorici MANS-a: Žestoka svađa Popovića i Radulovića

U nastavku suđenja direktorici MANS-a Vanji Ćalović, koju je Vladimir Beba Popović tužio zbog navoda da je on postavio montirani snimak na Internet, koji je kasnije tabloid "Informer" u više navrata koristio, u podgoričkom Osnovnom sudu došlo je do žustre prepirke između njenog advokata Veselina Radulovića i podnosioca tužbe. Naime, Popović je par puta prekinuo izlaganje Radulovića, nakon čega je uslijedilo vrijeđanje sa obje strane.
Suđenje direktorici MANS-a: Žestoka svađa Popovića i Radulovića
Portal AnalitikaIzvor

"Gdje je naučio takvo uličarsko ponašanje, tamo i nek se ponaša tako, a ne ovdje", kazao je advokat Radulović, na šta je sudija reagovala usmenom opomenom, pišu Dnevne novine.

Međutim, ni druga strana nije ostala mirna, te je Popović opet komentarisao i prekidao tok procesa. 

"Nisam ja hapšen, nego ti, a to je mnogo bliže uličnom ponašanju", naveo je Popović.

Vještak informacione struke Marko Lakić je kazao da, na osnovu dostavljene dokumentacije, vještačenjem nije moguće utvrditi kada je sporni snimak prvi put postavljen na Internet. 

On je na pitanje Popovića naveo da je bilo ko, sa osnovnim računarskim znanjem, mogao izmijeniti spornu fotografiju, odnosno umjesto "vbpopovic" staviti bilo koje drugo ime. 

Nakon što su pregledani dokazi - isječci sa snimaka konferencije za novinare Vanje Ćalović, uslijedile su završne riječi. 

Vladimir Popović je kazao da je njegovo ime iskorišteno kako bi se zanemario glavni problem tužene, nastao spornim snimkom.

"Duboko vjerujem da je Ćalović lično postavila ovaj snimak, jer na taj sajt inače sami akteri filma postavljaju snimke i uživaju u tome", kazao je Popović.

Advokat Vladan Bojić je naveo da svi spovedeni dokazi potvrđuju činjenice tužbe, te da je vještak ključni dokaz okarakterisao kao nepouzdan i podoban montaži. 

“Popović nije ni mogao postaviti taj snimak, koji datira iz prošlih vremena, već je, nakon što ga je dobio 11. januara prošle godine, u skladu sa poslom kojim se bavi i visokim animozitetom koji ima prema tuženoj, a koja ga je prethodno bukvalno napala u jednom restoranu u Podgorici, samo dijelio dalje na razne adrese po svom nahođenju, a što nije zabranjeno”, istakao je advokat.

Odbrana je u završnim riječima dostavila kucani tekst, na sedam strana zbijenog teksta, u kome su detaljno naveli da je tužba neosnovana, te da je protiv tužene mjesecima vođena besprizorna i prljava kampanja. 

Advokat Radulović je naveo da je tužena Ćalović odgovorila na konferenciji, sa adekvatnim činjenicama, koje su potvrđene dokazima, a koje i sam Popović potvrđuje izjavom da je dijelio snimak.

“On je priznao da je snimak poslao vlasniku jednog bloga, pa na koji način ga vrijeđa to što je rečeno da ga je postavio na taj blog. Fotografija je poslata sa računara koji pripada tužiocu”, kazao je Radulović

"Ovo je tragikomično, da završne riječi čitaju sa sedam strana zbijenog teksta, tu su napravljene procesne povrede. A sve to iz nemogućnosti da se na drugi način opravda odsustvovanje tužene i izbjegavanje suda. Tužena Ćalović je i kriva i odgovorna", kazao je za medije advokat Bojić.

Sutkinja Milica Vlahović će donijeti presudu 20. aprila. (CdM)

Portal Analitika