Abiznis

Počinje Sajam sezonskih poslova u turizmu Summer Job 2015

Povodom osmog Sajma sezonskih poslova u turizmu Summer Job 2015’’, danas je u Rektoratu UCG održana konferencija za medije na kojoj su govorili Mubera Kurpejović, pomoćnica ministra prosvjete zadužena za visoko obrazovanje, Arijana Vučinić Nikolić, pomoćnica ministra rada i socijalnog staranja, Slobodan Janićijević, direktor prodaje u Coca Cola Hellenic i Miloš Pavićević, predsjednik Studentskog parlamenta UCG.
Počinje Sajam sezonskih poslova u turizmu Summer Job 2015
Portal AnalitikaIzvor

Mubera Kurpejović ispred Ministarstva prosvjete naglasila je da je to ministarstvo od prve godine prepoznalo značaj koji ovaj projekat ima za razvoj ličnih vještina i kompetencija mladih ljudi koji tek izlaze na tržište rada.

Arijana Vučinić Nikolić se zahvalila Studentskom parlamentu na predanoj organizaciji ovakvog događaja, jer isti predstavlja veliku šansu mladim ljudima da steknu početna znanja o poslovima i na taj način uđu u tržište rada.

Slobodan Janićijević je kazao da će kompanija Coca Cola Hellenic ove godine mladim ljudima na Summer Jobu ponuditi dvije pozicije za zapošljavanje, a predstavio je program Coke Summership, ljetnju praksu za zainteresovane studente u multinacionalnoj kompaniji kakva je Coca Cola Hellenic.

- Kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora, koja podržava Summer Job skoro od osnivanja, otvoriće na Sajmu prostor za prijave kandidata za pozicije komercijalista na terenu i radnika na aktivaciji tržišta tokom ljetnje sezone. Tržište rada sada, više nego ikada, zahtijeva ljude koji brzo uče i prihvataju nove stvari. Ovdje je i uloga nas, kao velikih kompanija, da zajedno sa državom i relevantnim organizacijama radimo na razvoju potencijala svakog pojedinca i pomažemo im da se profesionalno usavršavaju – kazao je Janićijević.

Iz Studentskog parlamenta UCG je saopšteno da će se u tri grada pojaviti oko 60 poslodavaca, uz očekivanje da će ovogodišnji sajam biti uspješniji od svih prethodnih, te da će veliki broj mladih dobit priliku da radi tokom ljetnjih mjeseci.

Portal Analitika